Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Διατροφική αξία πρόβειου γάλακτος"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(2 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το πρόβειο [[αιγοπρόβειο γάλα |γάλα]] είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το [[αγελαδινό γάλα]] (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία. και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.
+
[[Image:Άρμεγμα προβάτων.jpg|thumb|px100|Άρμεγμα προβάτων και συλλογή πρόβειου γάλακτος σε δοχείο]]
 +
 
 +
Το πρόβειο [[αιγοπρόβειο γάλα |γάλα]] <ref name="Είδη γάλακτος"/> είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το [[αγελαδινό γάλα]] (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό.
 
Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του.
 
Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του.
  
Γραμμή 6: Γραμμή 8:
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 
__NOTOC__
 
__NOTOC__
 +
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
 +
<references>
 +
 +
<ref name="Είδη γάλακτος"> [{{#show: Ιστοσελίδα Life2Day/Είδη γάλακτος, πως ωφελούν τον οργανισμό και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά τους| ?has link}} Ιστοσελίδα Life2Day, Είδη γάλακτος, πως ωφελούν τον οργανισμό και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά τους]</ref>
 +
 +
</references>

Τελευταία αναθεώρηση της 07:59, 30 Αυγούστου 2016

Άρμεγμα προβάτων και συλλογή πρόβειου γάλακτος σε δοχείο

Το πρόβειο γάλα [1] είναι ένα υψηλής θρεπτικής άξιας γάλα, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και ασβέστιο σε σχέση με τα υπόλοιπα γάλατα. Συγκεκριμένα, περιέχει σχεδόν τη διπλάσια ποσότητα πρωτεϊνών σε σχέση με το αγελαδινό γάλα (5,98% και 3,29% αντίστοιχα), ενώ περιέχει 25% περισσότερο ασβέστιο (193mg/100ml). Παράλληλα, είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε φωσφόρο (22.5% ΣΗΠ) αλλά και συζευγμένο λινολεΐκό οξύ (CLA). Τα θετικά του είναι η υψηλή του διατροφική αξία και η μεγάλη του περιεκτικότητα σε CLA, το οποίο σύμφωνα με πλήθος ερευνών, μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη βελτίωση του μεταβολισμού του λίπους στον οργανισμό. Τα αρνητικά που μπορεί να συναντήσει κανείς στη χρήση του γάλακτος αυτού είναι η έντονη οσμή και η επικινδυνότητα ανάπτυξης παθογόνων μικροοργανισμών λόγω τις χαμηλής θερμοκρασίας παστερίωσής του.




Βιβλιογραφία

  1. Ιστοσελίδα Life2Day, Είδη γάλακτος, πως ωφελούν τον οργανισμό και ποια είναι τα θετικά και αρνητικά τους