Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συγκομιδή λάχανου Βρυξελλών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
μ (Ο P chasapis μετακίνησε τη σελίδα Σύγκομιδή λάχανου Βρυξελλών στη Συγκομιδή λάχανου Βρυξελλών χωρίς να αφήσει ανακατεύθυνση)
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά λάχανου Βρυξελλών|κεφαλές]] αρχίζουν να ωριμάζουν από τον Οκτώβριο προοδευτικά, από τη βάση προς τη κορυφή του [[Λάχανο Βρυξελλών φυτό|φυτού]] και τελικά είναι έτοιμες για συγκομιδή την άνοιξη (περίπου 6 μήνες). Τα λαχανάκια συγκομίζονται πριν γίνουν μεγάλα και σκληρά, γιατί τότε χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους και ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη άλλων κεφαλών. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 3 - 5cm. Πρώτα ωριμάζουν τα λαχανάκια στη βάση του φυτού και προοδευτικά και τα υπόλοιπα προς την κορυφή του φυτού.  
+
Οι [[Βοτανικά χαρακτηριστικά λάχανου Βρυξελλών|κεφαλές]] αρχίζουν να ωριμάζουν από τον Οκτώβριο προοδευτικά, από τη βάση προς τη κορυφή του [[Λάχανο Βρυξελλών φυτό|φυτού]] και τελικά είναι έτοιμες για συγκομιδή την άνοιξη (περίπου 6 μήνες). Τα λαχανάκια συγκομίζονται πριν γίνουν μεγάλα και σκληρά, γιατί τότε χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους και ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη άλλων κεφαλών. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 3 - 5cm. Πρώτα ωριμάζουν τα λαχανάκια στη βάση του φυτού και προοδευτικά και τα υπόλοιπα προς την κορυφή του φυτού.<ref name="Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών"> Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Λάχανο Βρυξελλών, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια λάχανου Βρυξελλών| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 12:57, 10 Ιουλίου 2015

Οι κεφαλές αρχίζουν να ωριμάζουν από τον Οκτώβριο προοδευτικά, από τη βάση προς τη κορυφή του φυτού και τελικά είναι έτοιμες για συγκομιδή την άνοιξη (περίπου 6 μήνες). Τα λαχανάκια συγκομίζονται πριν γίνουν μεγάλα και σκληρά, γιατί τότε χάνουν τη γεύση και το άρωμα τους και ταυτόχρονα εμποδίζουν την ανάπτυξη άλλων κεφαλών. Η διάμετρος τους θα πρέπει να είναι 3 - 5cm. Πρώτα ωριμάζουν τα λαχανάκια στη βάση του φυτού και προοδευτικά και τα υπόλοιπα προς την κορυφή του φυτού.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Τεχνική βιολογικής καλλιέργειας λαχανικών - Λάχανο Βρυξελλών, του Χαράλαμπου Θανόπουλου Msc Γεωπόνος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αθήνα 2008.