Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Calabrese (Ovale)"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 5: Γραμμή 5:
 
Η παλιά αυτή Ιταλική ποικιλία είναι άγνωστης προέλευσης και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κοινών ποικιλιών στην Ιταλία λόγω των πολλών εξαίρετων ιδιοτήτων.
 
Η παλιά αυτή Ιταλική ποικιλία είναι άγνωστης προέλευσης και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κοινών ποικιλιών στην Ιταλία λόγω των πολλών εξαίρετων ιδιοτήτων.
  
[[είναι ποικιλία της::Εσπεριδοειδή| ]]
+
[[είναι ποικιλία της::Πορτοκαλιά| ]]
[[Category:Εσπεριδοειδή]]
+
[[Category:Πορτοκαλιά]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 14:34, 12 Αυγούστου 2013

Ο καρπός της έχει μέσο έως μεγάλο μέγεθος και σχήμα ωοειδές. Είναι καλοχρωματισμένος κατά την ωρίμανση, αλλά ξαναπρασινίζει, αν διατηρηθεί για μεγάλο διάστημα πάνω στο δέντρο, μετά την ωρίμανση. Ο φλοιός είναι μέτριου πάχους και κοκκώδης. Η σάρκα είναι χυμώδης και καλής γεύσης κατά την ωρίμανση. Διατηρείται καλά πάνω στο δέντρο, με μικρή απώλεια σε ποιότητα, συντηρείται καλά και αντέχει στις μεταφορές. Είναι ποικιλία άσπερμη ή λιγόσπερμη και όψιμης ωρίμανσης.

Σαν δέντρο είναι καλής ζωηρότητας, κανονικού μεγέθους και βραδείας ανάπτυξης. Τα Φύλλα εσπεριδοειδών |φύλλα]] της είναι ανοιχτού πράσινου χρωματισμού. Έχει την τάση να ανθίζει και να παράγει καρπούς εκτός εποχής. Είναι ευαίσθητη στο ψύχος, τη θερμότητα και στους ξηρούς ανέμους, αλλά παραγωγική κάτω από ευνοϊκές συνθήκες.

Η παλιά αυτή Ιταλική ποικιλία είναι άγνωστης προέλευσης και κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ των κοινών ποικιλιών στην Ιταλία λόγω των πολλών εξαίρετων ιδιοτήτων.