Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Γουστολίδι"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται)
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
  
Καλλιεργείται στη Ζάκυνθο, Κεφαλληνία και Β.Δ. Πελ/σο. Αναφέρεται και ως Αυγουστολίδι, Βουστολίδι, Βοστυλίδι, Γουστουλίδι κ.ά.  
+
[[Καλλιέργεια αμπελιού |Καλλιεργείται]] στη Ζάκυνθο, Κεφαλληνία και Β.Δ. Πελ/σο. Αναφέρεται και ως Αυγουστολίδι, Βουστολίδι, Βοστυλίδι, Γουστουλίδι κ.ά.  
  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
  
Φύλλο μεγάλο, τρίλοβο με μισχικό κόλπο σχήματος V. Άνω λεία, κάτω βαμβακώδης. [[Σταφύλι]] μέτριου μεγέθους, απλό ή διχαλωτό, πυκνό, κυλινδρικό. Ράγα μικρή σφαιρική, με φλοιό κίτρινο χρυσαφί, διαφανή. Επιδερμίδα λεπτή ελαστική. Σάρκα μαλακή, γλυκειά αρωματική.
+
[[Ανατομία-μορφολογία ρίζας, βλαστού και φύλλων αμπέλου |Φύλλο]] μεγάλο, τρίλοβο με μισχικό κόλπο σχήματος V. Άνω λεία, κάτω βαμβακώδης. [[Σταφύλι]] μέτριου μεγέθους, απλό ή διχαλωτό, πυκνό, κυλινδρικό. Ράγα μικρή σφαιρική, με φλοιό κίτρινο χρυσαφί, διαφανή. Επιδερμίδα λεπτή ελαστική. Σάρκα μαλακή, γλυκειά αρωματική.
  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
  
Λευκή ποικιλία πρώιμη (πλήρης ωρίμανση από 10 Αυγούστου), παραγωγική (κάθε παραγωγική μονάδα φέρει 1-3 σταφύλια, από τον τρίτο κόμβο και άνω). Τα πρέμνα μορφώνονται σε κύπελλο και δέχονται [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] βραχύ (1/3 ή 2/3+3). Παρουσιάζει ευαισθησία στον [[Περονόσπορος |περονόσπορο]]. Το [{{#show: Ιστοσελίδα Βικιλεξικό/Γλεύκος| ?has link}} γλεύκος] είναι πλούσιο σε σάχαρα (άνω των 26%) και ο παραγόμενος από αυτό οίνος είναι πολύ καλής ποιότητας (αλκ. Βαθμό 14-15ο) με χαρακτηριστικά το άρωμα και το ανοιχτό κίτρινο (αχυρένιο) χρώμα του.
+
Λευκή [[Ποικιλίες αμπέλου |ποικιλία]] [[αμπέλι |αμπελιού]] πρώιμη (πλήρης ωρίμανση από 10 Αυγούστου), παραγωγική (κάθε παραγωγική μονάδα φέρει 1-3 σταφύλια, από τον τρίτο κόμβο και άνω). Τα πρέμνα μορφώνονται σε κύπελλο και δέχονται [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] βραχύ (1/3 ή 2/3+3). Παρουσιάζει ευαισθησία στον [[Περονόσπορος |περονόσπορο]]. Το [{{#show: Ιστοσελίδα Βικιλεξικό/Γλεύκος| ?has link}} γλεύκος] είναι πλούσιο σε σάχαρα (άνω των 26%) και ο παραγόμενος από αυτό [[κρασί |οίνος]] είναι πολύ καλής ποιότητας (αλκ. Βαθμό 14-15ο) με χαρακτηριστικά το άρωμα και το ανοιχτό κίτρινο (αχυρένιο) χρώμα του.
  
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]
 
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]]
 
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αιτωλοακαρνανίας| ]]
 
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αργολίδας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αρκαδίας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αττικής| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αχαΐας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Βοιωτίας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ευβοίας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ευρυτανίας| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ζακύνθου| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ζακύνθου| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηλείας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κεφαλληνίας| ]]
 
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κεφαλληνίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Αχαΐας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κορινθίας| ]]
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ηλείας| ]]
+
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λακωνίας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Μεσσηνίας| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φθιώτιδος| ]]
 +
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Φωκίδος| ]]
 +
 
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]]
 
[[Category:Αμπέλι]]
 
[[Category:Αμπέλι]]

Τελευταία αναθεώρηση της 15:36, 4 Νοεμβρίου 2014

Γουστολίδι

Γενικά

Καλλιεργείται στη Ζάκυνθο, Κεφαλληνία και Β.Δ. Πελ/σο. Αναφέρεται και ως Αυγουστολίδι, Βουστολίδι, Βοστυλίδι, Γουστουλίδι κ.ά.

Αμπελογραφικά

Φύλλο μεγάλο, τρίλοβο με μισχικό κόλπο σχήματος V. Άνω λεία, κάτω βαμβακώδης. Σταφύλι μέτριου μεγέθους, απλό ή διχαλωτό, πυκνό, κυλινδρικό. Ράγα μικρή σφαιρική, με φλοιό κίτρινο χρυσαφί, διαφανή. Επιδερμίδα λεπτή ελαστική. Σάρκα μαλακή, γλυκειά αρωματική.

Ιδιότητες

Λευκή ποικιλία αμπελιού πρώιμη (πλήρης ωρίμανση από 10 Αυγούστου), παραγωγική (κάθε παραγωγική μονάδα φέρει 1-3 σταφύλια, από τον τρίτο κόμβο και άνω). Τα πρέμνα μορφώνονται σε κύπελλο και δέχονται κλάδεμα βραχύ (1/3 ή 2/3+3). Παρουσιάζει ευαισθησία στον περονόσπορο. Το γλεύκος είναι πλούσιο σε σάχαρα (άνω των 26%) και ο παραγόμενος από αυτό οίνος είναι πολύ καλής ποιότητας (αλκ. Βαθμό 14-15ο) με χαρακτηριστικά το άρωμα και το ανοιχτό κίτρινο (αχυρένιο) χρώμα του.