Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμανση καρπουζιού θερμοκηπίου"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η αναγνώριση του ώριμου καρπού για συγκομιδή ή για αγορά από τον καταναλωτή δεν είναι εύκολ...')
 
 
(4 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από 2 χρήστες δεν εμφανίζονται)
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η αναγνώριση του ώριμου καρπού για συγκομιδή ή για αγορά από τον καταναλωτή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία τα οποία αποκτώνται με τη συνεχή ενασχόληση και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα πιο κάτω κριτήρια.
+
Η αναγνώριση του ώριμου [[Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου|καρπού]] για [[Συγκομιδή καρπουζιού θερμοκηπίου|συγκομιδή]] ή για αγορά από τον καταναλωτή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία τα οποία αποκτώνται με τη συνεχή ενασχόληση και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα πιο κάτω κριτήρια.
  
 
* Όταν κρούεται ο καρπός, αποδίδει βαρύ και όχι μεταλλικό ήχο.
 
* Όταν κρούεται ο καρπός, αποδίδει βαρύ και όχι μεταλλικό ήχο.
Γραμμή 17: Γραμμή 17:
 
* Όταν αποσπάται εύκολα ο φλοιός του καρπού με το νύχι.
 
* Όταν αποσπάται εύκολα ο φλοιός του καρπού με το νύχι.
  
* Στην περίπτωση των χαμηλών τούνελ, όταν ο κύκλος επαφής του καρπού με το έδαφος μεταβληθεί από ελαφρύ πράσινο ή λευκό σε λευκοκίτρινο ή κίτρινο.
+
* Στην περίπτωση των χαμηλών τούνελ, όταν ο κύκλος επαφής του καρπού με το [[Τύποι εδαφών|έδαφος]] μεταβληθεί από ελαφρύ πράσινο ή λευκό σε λευκοκίτρινο ή κίτρινο.
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
 
+
  
 +
* Ένα καλό κριτήριο είναι η δοκιμαστική συγκομιδή μερικών [[Καρπούζι|καρπουζιών]] από διάφορα σημεία της [[Καλλιέργεια καρπουζιάς |καλλιέργειας]] που έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος και στη συνέχεια κοπή κα έλεγχος της γεύσης και ωριμότητας της σάρκας. Υποτίθεται ότι καρποί του ίδιου μεγέθους βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ωριμότητας.
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια καρπουζιάς θερμοκηπίου| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια καρπουζιάς θερμοκηπίου| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 13:38, 18 Ιουλίου 2016

Η αναγνώριση του ώριμου καρπού για συγκομιδή ή για αγορά από τον καταναλωτή δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται γνώση και εμπειρία τα οποία αποκτώνται με τη συνεχή ενασχόληση και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα πιο κάτω κριτήρια.

  • Όταν κρούεται ο καρπός, αποδίδει βαρύ και όχι μεταλλικό ήχο.
  • Όταν πιέζεται ανάμεσα στα χέρια να "τρίζει εσωτερικά".
  • Όταν ξεραθεί ο έλικας που βρίσκεται στη βάση του ποδίσκου του καρπού (από πράσινος γίνεται καφέ).
  • Όταν αποσπάται εύκολα ο ποδίσκος από τον καρπό.
  • Όταν τα νεύρα του καρπού είναι τεντωμένα.
  • Όταν αποσπάται εύκολα ο ποδίσκος από τον καρπό.
  • Όταν τα νεύρα του καρπού είναι τεντωμένα.
  • Όταν αποσπάται εύκολα ο φλοιός του καρπού με το νύχι.
  • Στην περίπτωση των χαμηλών τούνελ, όταν ο κύκλος επαφής του καρπού με το έδαφος μεταβληθεί από ελαφρύ πράσινο ή λευκό σε λευκοκίτρινο ή κίτρινο.
  • Ένα καλό κριτήριο είναι η δοκιμαστική συγκομιδή μερικών καρπουζιών από διάφορα σημεία της καλλιέργειας που έχουν το ίδιο περίπου μέγεθος και στη συνέχεια κοπή κα έλεγχος της γεύσης και ωριμότητας της σάρκας. Υποτίθεται ότι καρποί του ίδιου μεγέθους βρίσκονται στο ίδιο στάδιο ωριμότητας.