Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Οξύχυμες κοινές νερατζιές"
Γραμμή 4: | Γραμμή 4: | ||
Κατά το Gonzalez-Sicilia (1963) η κυριότερη [[Ποικιλίες εσπεριδοειδών |ποικιλία νερατζιάς]], που ο [[Καρπός εσπεριδοειδών |καρπός]] της χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας στην Ισπανία (το μεγαλύτερο κέντρο καλλιέργειας) είναι η Sevillano (Agrio de Espana, Real), η οποία χαρακτηρίζεται σαν ζωηρή, απαλλαγμένη σχεδόν από αγκάθια και παραγωγική. Πιστεύεται, ότι αποτελεί μια ομάδα κλώνων επιλογής. | Κατά το Gonzalez-Sicilia (1963) η κυριότερη [[Ποικιλίες εσπεριδοειδών |ποικιλία νερατζιάς]], που ο [[Καρπός εσπεριδοειδών |καρπός]] της χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας στην Ισπανία (το μεγαλύτερο κέντρο καλλιέργειας) είναι η Sevillano (Agrio de Espana, Real), η οποία χαρακτηρίζεται σαν ζωηρή, απαλλαγμένη σχεδόν από αγκάθια και παραγωγική. Πιστεύεται, ότι αποτελεί μια ομάδα κλώνων επιλογής. | ||
− | [[είναι ποικιλία της:: | + | [[είναι ποικιλία της::Νεραντζιά| ]] |
− | [[Category: | + | [[Category:Νεραντζιά]] |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 15:02, 12 Αυγούστου 2013
Πρόκειται για τις κοινές οξύχυμες νερατζιές, που χρησιμοποιούνται ως υποκείμενο των εσπεριδοειδών και ο καρπός τους για την παρασκευή μαρμελάδας. Κατά το Gonzalez-Sicilia (1963) η κυριότερη ποικιλία νερατζιάς, που ο καρπός της χρησιμοποιείται για την παρασκευή μαρμελάδας στην Ισπανία (το μεγαλύτερο κέντρο καλλιέργειας) είναι η Sevillano (Agrio de Espana, Real), η οποία χαρακτηρίζεται σαν ζωηρή, απαλλαγμένη σχεδόν από αγκάθια και παραγωγική. Πιστεύεται, ότι αποτελεί μια ομάδα κλώνων επιλογής.