Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Θειακό"
(Νέα σελίδα με 'Η ράγα είναι πολύ μικρού μεγέθους, σφαιρικού προς μικρού ελλειπτικού σχήματος. Ο φλοιός είν...') |
|||
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η ράγα είναι πολύ μικρού μεγέθους, σφαιρικού προς μικρού ελλειπτικού σχήματος. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος. Υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή, καθόλου εύχυμη με απόδοση σε χυμό 37ml/100gr ραγών. Έχει υπόξινη γεύση χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Ο ποδίσκος είναι μέτριου μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμη ερυθρή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]], όπου συναντάται στα νησιά του Ιουνίου. | + | Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] είναι πολύ μεγάλου μήκους, πολύ μικρού βάρους, πολύ αραιόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον τρίτο - τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους, με μικρό βαθμό ξυλοποίησης στο άνω μέρος του. Η ράγα είναι πολύ μικρού μεγέθους, σφαιρικού προς μικρού ελλειπτικού σχήματος. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος. Υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή, καθόλου εύχυμη με απόδοση σε χυμό 37ml/100gr ραγών. Έχει υπόξινη γεύση χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Ο ποδίσκος είναι μέτριου μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμη ερυθρή [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]], όπου συναντάται στα νησιά του Ιουνίου. |
[[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | [[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | ||
Γραμμή 7: | Γραμμή 7: | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[Category:Αμπέλι]] | [[Category:Αμπέλι]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:26, 10 Νοεμβρίου 2014
Το σταφύλι είναι πολύ μεγάλου μήκους, πολύ μικρού βάρους, πολύ αραιόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφυλές που εμφανίζονται συνήθως από τον τρίτο - τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι πολύ μικρού μήκους, με μικρό βαθμό ξυλοποίησης στο άνω μέρος του. Η ράγα είναι πολύ μικρού μεγέθους, σφαιρικού προς μικρού ελλειπτικού σχήματος. Ο φλοιός είναι πρασινοκίτρινου χρώματος. Υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές, αλλά όχι ιδιαίτερα. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μαλακή, καθόλου εύχυμη με απόδοση σε χυμό 37ml/100gr ραγών. Έχει υπόξινη γεύση χωρίς ιδιαίτερο άρωμα. Ο ποδίσκος είναι μέτριου μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Πρόκειται για ανοιχτόχρωμη ερυθρή ποικιλία, όπου συναντάται στα νησιά του Ιουνίου.