Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμαση της Φεϊζόα"
Από GAIApedia
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Οι καρποί της | + | Οι καρποί της [[Φεϊζόα]] είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.<ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"/> |
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
<references> | <references> | ||
− | <ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001 | + | |
+ | <ref name="Καλλιέργεια Φεϊζόα"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001</ref> | ||
+ | |||
<references> | <references> | ||
+ | |||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] | ||
+ | __NOTOC__ |
Τελευταία αναθεώρηση της 11:08, 15 Ιουλίου 2016
Οι καρποί της Φεϊζόα είναι ώριμοι, όταν ο φλοιός τους από βαθυπράσινος καταστεί ανοικτοπράσινος και η σάρκα μαλακώσει ελαφρά. Ως κριτήριο ωριμότητας μπορεί να ληφθεί και το χρονικό διάστημα από της άνθισης μέχρι της ωριμάσεως των καρπών, το οποίο κυμαίνεται από 5-7 μήνες και αυτό εξαρτάται από τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Εκδόσεις Σταμούλη, 2001