Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Βοτανικά χαρακτηριστικά πεπονιάς θερμοκηπίου"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με ' <ref name="Πεπονιά θερμοκηπίου"/> ==Βιβλιογραφία== <references> <ref name="Πεπονιά θερμοκηπίου"> Η τεχνι...') |
|||
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | + | Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές του Cucumis melo. Αυτές κατατάσσονται σε βοτανικές [[Ποικιλίες πεπονιάς θερμοκηπίου|ποικιλίες]] και οι καλλιεργούμενες σήμερα ποικιλίες και υβρίδια ανήκουν κυρίως στις βοτανικές ποικιλίες var. reticulatus και var. inodorus. Οι ποικιλίες έχουν 2n=2x=24 αριθμό χρωμοσωμάτων, με κανονική μείωση και με μέση βλαστικότητα γύρης 90%. Ανήκει στο ίδιο γένος με το αγγούρι, με το οποίο δεν διασταυρώνεται. <ref name="Πεπονιά θερμοκηπίου"/> | |
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | <ref name="Πεπονιά θερμοκηπίου"/> | + | |
Τελευταία αναθεώρηση της 14:03, 30 Νοεμβρίου 2015
Υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές του Cucumis melo. Αυτές κατατάσσονται σε βοτανικές ποικιλίες και οι καλλιεργούμενες σήμερα ποικιλίες και υβρίδια ανήκουν κυρίως στις βοτανικές ποικιλίες var. reticulatus και var. inodorus. Οι ποικιλίες έχουν 2n=2x=24 αριθμό χρωμοσωμάτων, με κανονική μείωση και με μέση βλαστικότητα γύρης 90%. Ανήκει στο ίδιο γένος με το αγγούρι, με το οποίο δεν διασταυρώνεται. [1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.