Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Αλέξανδρος"
Από GAIApedia
(4 ενδιάμεσες αναθεωρήσεις από ένα χρήστη δεν εμφανίζονται) | |||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
{{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Χαρακτηριστικά στοιχεία{{{top_heading|==}}} | ||
− | Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: | + | Η ποικιλία [[ρύζι |ρυζιού]] Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: |
*Ύψος: 80-85 εκ. | *Ύψος: 80-85 εκ. | ||
− | *Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., | + | *Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη |
− | + | ||
− | *Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση | + | *Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη [[ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση |
μήκος/πλάτος 3,1) | μήκος/πλάτος 3,1) | ||
{{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | *Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος | + | *Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες) |
− | 140 ημέρες) | + | |
*Αδέλφωμα: Μέτριο | *Αδέλφωμα: Μέτριο | ||
− | *Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική | + | *Αντοχή στο [[Πλάγιασμα (lodging) φυτών |πλάγιασμα]]: Πολύ ανθεκτική |
*Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική | *Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική | ||
− | *Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική | + | *Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | *Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική | + | *Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική |
− | *Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική | + | *Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική |
*Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ. | *Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ. | ||
Γραμμή 31: | Γραμμή 29: | ||
{{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Τεχνολογικά χαρακτηριστικά{{{top_heading|==}}} | ||
− | Απόδοση στο μύλο συνολική: 69% | + | *Απόδοση στο μύλο συνολική: 69% |
− | Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62% | + | *Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62% |
− | Κρυσταλλότητα κόκκων: 80% | + | *Κρυσταλλότητα κόκκων: 80% |
− | Αμυλόζη: 24-25% | + | *Αμυλόζη: 24-25% |
− | Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για | + | *Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling) |
− | επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling) | + | |
[[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]] | [[είναι ποικιλία της::Ρύζι| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Αλέξανδρος περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
- Ύψος: 80-85 εκ.
- Φόβη: Μήκος 19-21 εκ., κρεμάμενηδιακλαδισμένη
- Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη ποικιλία τύπου Indica (Μήκος 7,0 χιλ., Σχέση
μήκος/πλάτος 3,1)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
- Πρωιμότητα: Μεσοπρώιμη (βλαστική περίοδος 140 ημέρες)
- Αδέλφωμα: Μέτριο
- Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
- Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
- Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική ποικιλία
- Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
- Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
- Βάρος 1000 σπόρων: 29 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
- Απόδοση στο μύλο συνολική: 69%
- Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
- Κρυσταλλότητα κόκκων: 80%
- Αμυλόζη: 24-25%
- Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiling)