Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία Ολυμπιάδα"
(Μία ενδιάμεση αναθεώρηση από ένα χρήστη δεν εμφανίζεται) | |||
Γραμμή 18: | Γραμμή 18: | ||
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική | Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική | ||
− | Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική | + | Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική [[Ποικιλίες ρυζιού |ποικιλία]] |
− | Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική | + | Αντοχή στην [[Πυρικουλάρια (Pyricularia oryzae) |Πυρικουλάρια]]: Πολύ ανθεκτική |
− | Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική | + | Αντοχή στη [[Έντομα που προσβάλουν το ρύζι μετά τη διόγκωση της φόβης |Σεσάμια]]: Ανθεκτική |
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ. | Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ. |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:12, 27 Ιουνίου 2016
Χαρακτηριστικά στοιχεία
Η ποικιλία ρυζιού Ολυμπιάδα περιλαμβάνει τα παρακάτω χαρακτηριστικά:
Ύψος: 87-92 εκ.
Φόβη: Μήκος 22 εκ., κρεμάμενη διακλαδισμένη
Κατηγορία λευκού κόκκου: Μακρόσπερμη (Μήκος 6,6 χιλ. Σχέση μήκος/πλάτος 3,0)
Αγροκομικά και φυσιολογικά χαρακτηριστικά
Χρόνος σποράς-ωρίμασης: 142 ημέρες
Αδέλφωμα: Πολύ πλούσιο
Αντοχή στο πλάγιασμα: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες: Μέτρια ανθεκτική
Τίναγμα σπόρου: Μέτρια ανθεκτική ποικιλία
Αντοχή στην Πυρικουλάρια: Πολύ ανθεκτική
Αντοχή στη Σεσάμια: Ανθεκτική
Βάρος 1000 σπόρων: 25 γρ.
Τεχνολογικά χαρακτηριστικά
Απόδοση στο μύλο συνολική: 70%
Απόδοση στο μύλο σε ακέραιους κόκκους: 62%
Κρυσταλλότητα κόκκων: 70%
Αμυλόζη: 25-26% (τύπος indica)
Ποιότητα: Άριστη, ρύζι κατάλληλο για επεξεργασία μισοβρασμένου ρυζιού (parboiled)