Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ρύζι προϊόν"
Από GAIApedia
Γραμμή 5: | Γραμμή 5: | ||
{| class="wikitable" style="text-align: center;" | {| class="wikitable" style="text-align: center;" | ||
|- | |- | ||
− | ! scope="col" colspan=" | + | ! scope="col" colspan="6" |<font size="+1">Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά%</font> |
|- | |- | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1"></font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+1"></font> | ||
Γραμμή 14: | Γραμμή 14: | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font> | ||
|- | |- | ||
− | | | + | |Αναποφλοίωτος |
− | | | + | |1.9 |
− | |0 | + | |9.0 |
+ | |74.2 | ||
+ | |5.2 | ||
+ | |9.7 | ||
|- | |- | ||
− | | | + | |Αποφλοιωμένος |
− | | | + | |1.8 |
− | |0 | + | |9.4 |
+ | |86.8 | ||
+ | |1.1 | ||
+ | |0.9 | ||
|- | |- | ||
− | | | + | |Αποπιτυρωμένος |
− | |0 | + | |0.3 |
− | | | + | |8.6 |
− | | | + | |90.3 |
− | + | |0.5 | |
− | |0 | + | |0.2 |
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | + | ||
− | |0 | + | |
|- | |- | ||
|} | |} |
Αναθεώρηση της 06:31, 17 Ιουλίου 2013
Το ρύζι καλλιεργείται αποκλειστικά για παραγωγή καρπού για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ρυζιού και τα υπολείμματα της καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές και άλλες χρήσεις.
Η χημική σύσταση του καρπού του ρυζιού φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα.
Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά% | |||||
---|---|---|---|---|---|
Λίπη | Πρωτεΐνες | Υδατ/κες | Τέφρα | Ιν. Ουσίες | |
Αναποφλοίωτος | 1.9 | 9.0 | 74.2 | 5.2 | 9.7 |
Αποφλοιωμένος | 1.8 | 9.4 | 86.8 | 1.1 | 0.9 |
Αποπιτυρωμένος | 0.3 | 8.6 | 90.3 | 0.5 | 0.2 |