Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ρύζι προϊόν"
Από GAIApedia
Γραμμή 14: | Γραμμή 14: | ||
! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font> | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Ιν. Ουσίες</font> | ||
|- | |- | ||
− | |Αναποφλοίωτος | + | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αναποφλοίωτος</font> |
|1.9 | |1.9 | ||
|9.0 | |9.0 | ||
Γραμμή 21: | Γραμμή 21: | ||
|9.7 | |9.7 | ||
|- | |- | ||
− | |Αποφλοιωμένος | + | ! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αποφλοιωμένος</font> |
|1.8 | |1.8 | ||
|9.4 | |9.4 | ||
Γραμμή 28: | Γραμμή 28: | ||
|0.9 | |0.9 | ||
|- | |- | ||
− | |Αποπιτυρωμένος | + | |! scope="col" colspan="1" |<font size="+1">Αποπιτυρωμένος</font> |
|0.3 | |0.3 | ||
|8.6 | |8.6 |
Αναθεώρηση της 06:33, 17 Ιουλίου 2013
Το ρύζι καλλιεργείται αποκλειστικά για παραγωγή καρπού για ανθρώπινη κατανάλωση. Τα υποπροϊόντα της επεξεργασίας του ρυζιού και τα υπολείμματα της καλλιέργειας χρησιμοποιούνται για βιομηχανικές και άλλες χρήσεις.
Η χημική σύσταση του καρπού του ρυζιού φαίνεται στον πιο κάτω πίνακα.
Χημική σύσταση αναποφλοίωτου, αποφλοιωμένου και αποπιτυρωμένου καρπού ρυζιού, σε ποσοστά% | |||||
---|---|---|---|---|---|
Λίπη | Πρωτεΐνες | Υδατ/κες | Τέφρα | Ιν. Ουσίες | |
Αναποφλοίωτος | 1.9 | 9.0 | 74.2 | 5.2 | 9.7 |
Αποφλοιωμένος | 1.8 | 9.4 | 86.8 | 1.1 | 0.9 |
Αποπιτυρωμένος | 0.3 | 8.6 | 90.3 | 0.5 | 0.2 |