Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση αλόης"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, καθώς η [[Καλλιέργεια αλόης|καλλιέργεια]] της [[Αλόη φυτό|αλόης]] γίνεται κατά κανόνα [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογικά]]. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αζωτούχο λίπανση προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιδανικές αποδόσεις, συνιστάται η εφαρμογή 5Kg [[Άζωτο|αζώτου]] στο στρέμμα. Αρκετά συχνή είναι η χρήση κοπριάς η οποία βελτιώνει την δομή και την σύσταση του [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες αλόης|εδάφους]], σε ποσότητες που κυμαίνονται στους 1-1,5 τόνους/στρέμμα. | + | Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, καθώς η [[Καλλιέργεια αλόης|καλλιέργεια]] της [[Αλόη φυτό|αλόης]] γίνεται κατά κανόνα [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογικά]]. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αζωτούχο λίπανση προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιδανικές αποδόσεις, συνιστάται η εφαρμογή 5Kg [[Άζωτο|αζώτου]] στο στρέμμα. Αρκετά συχνή είναι η χρήση κοπριάς η οποία βελτιώνει την δομή και την σύσταση του [[Εδαφοκλιματικές συνθήκες αλόης|εδάφους]], σε ποσότητες που κυμαίνονται στους 1-1,5 τόνους/στρέμμα.<ref name="H αλόη"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="H αλόη"> [{{#show:Ιστοσελίδα ΥΠΑΑΤ/Αλόη| ?has link}} H αλόη].</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αλόης| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια αλόης| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 13:24, 20 Ιουλίου 2015
Συνήθως δεν χρησιμοποιούνται χημικά λιπάσματα, καθώς η καλλιέργεια της αλόης γίνεται κατά κανόνα βιολογικά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην αζωτούχο λίπανση προκειμένου να εξασφαλιστούν οι ιδανικές αποδόσεις, συνιστάται η εφαρμογή 5Kg αζώτου στο στρέμμα. Αρκετά συχνή είναι η χρήση κοπριάς η οποία βελτιώνει την δομή και την σύσταση του εδάφους, σε ποσότητες που κυμαίνονται στους 1-1,5 τόνους/στρέμμα.[1]
Βιβλιογραφία