Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σίκαλη προϊόν"
Από GAIApedia
Γραμμή 25: | Γραμμή 25: | ||
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/> | <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"/> | ||
==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== | ||
Γραμμή 35: | Γραμμή 37: | ||
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref> | <ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"> [{{#show: Ιστοσελίδα Newsbeast/Η διατροφική αξία της σίκαλης| ?has link}} Η διατροφική αξία της σίκαλης] </ref> | ||
</references> | </references> |
Αναθεώρηση της 09:06, 26 Αυγούστου 2013
Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.
Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.
Υγρασία | Πρωτεΐνες | Λίπη | Ολικοί υδατάνθρακες | Ινώδεις ουσίες | Τέφρα |
---|---|---|---|---|---|
10.0-10.5 | 12.2-12.4 | 1.3-1.8 | 72.0 | 2.2-2.3 | 1.9-2.0 |
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
- ↑ Η διατροφική αξία της σίκαλης