Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σίκαλη προϊόν"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 25: Γραμμή 25:
  
 
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/>
 
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"/>
 +
 +
<ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"/>
  
 
==Σχετικές σελίδες==
 
==Σχετικές σελίδες==
Γραμμή 35: Γραμμή 37:
  
 
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref>
 
<ref name="Σιτηρά εύκρατων κλιμάτων"> "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.</ref>
 +
 +
<ref name="Θρεπτική αξία σίκαλης"> [{{#show: Ιστοσελίδα Newsbeast/Η διατροφική αξία της σίκαλης| ?has link}} Η διατροφική αξία της σίκαλης] </ref>
  
 
</references>
 
</references>

Αναθεώρηση της 09:06, 26 Αυγούστου 2013

Ο καρπός της σίκαλης

Η σίκαλη καλλιεργείται για παραγωγή καρπού και βιομάζας.

Ο καρπός της σίκαλης προορίζεται κυρίως για ναθρώπινη κατανάλωση, αλλά χρησιμοποιείται και ως κτηνοτροφή. Η χημική του σύσταση φαίνεται στον παρακάτω πίνακα.

Χημική σύσταση του καρπού της σίκαλης % ξηρού βάρους.
Υγρασία Πρωτεΐνες Λίπη Ολικοί υδατάνθρακες Ινώδεις ουσίες Τέφρα
10.0-10.5 12.2-12.4 1.3-1.8 72.0 2.2-2.3 1.9-2.0

[1]

[2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. "Τα σιτηρά των εύκρατων κλιμάτων", Ανδρέας Ι. Καραμάνος, Καθηγητής της Γεωργίας στην Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών.
  2. Η διατροφική αξία της σίκαλης