Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Καλλιέργεια ρεβιθιάς"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | Η [[ρεβιθιά]] καλλιεργείται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα μια παραδοσιακή καλλιέργεια με προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο. Είναι το πιο ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες ανάμεσα στα καλλιεργούμενα [[όσπρια]] στη χώρα μας, ενώ αντίθετα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί όταν καλλιεργείται σε [[Τύποι εδαφών |εδάφη]] που | ||
+ | δε στραγγίζουν. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα των [[Ψυχανθή |ψυχανθών]] και γι’ αυτό αξιοποιείται κατάλληλα στην [[αμειψισπορά]] και τη βιολογική γεωργία. | ||
+ | |||
{{{top_heading|==}}}Προετοιμασία εδάφους{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Προετοιμασία εδάφους{{{top_heading|==}}} | ||
[[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς ii.jpg|thumb|px100|Ρεβυθοκαλλιέργεια]] | [[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς ii.jpg|thumb|px100|Ρεβυθοκαλλιέργεια]] | ||
Γραμμή 7: | Γραμμή 10: | ||
==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== | ||
− | * | + | *[[Ρεβιθιά]] |
+ | *[[Όσπρια]] | ||
+ | *[[Τύποι εδαφών]] | ||
+ | *[[Ψυχανθή]] | ||
+ | *[[Αμειψισπορά]] | ||
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== |
Αναθεώρηση της 14:02, 6 Σεπτεμβρίου 2013
Η ρεβιθιά καλλιεργείται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα μια παραδοσιακή καλλιέργεια με προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο. Είναι το πιο ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες ανάμεσα στα καλλιεργούμενα όσπρια στη χώρα μας, ενώ αντίθετα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί όταν καλλιεργείται σε εδάφη που δε στραγγίζουν. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα των ψυχανθών και γι’ αυτό αξιοποιείται κατάλληλα στην αμειψισπορά και τη βιολογική γεωργία.