Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Καλλιέργεια ρεβιθιάς"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
[[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς ii.jpg|thumb|px100|Ρεβυθοκαλλιέργεια]] | [[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς ii.jpg|thumb|px100|Ρεβυθοκαλλιέργεια]] | ||
− | Η [[ρεβιθιά]] καλλιεργείται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα μια παραδοσιακή καλλιέργεια με προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο. Είναι το πιο ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες ανάμεσα στα καλλιεργούμενα [[όσπρια]] στη χώρα μας, ενώ αντίθετα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί όταν καλλιεργείται σε [[Τύποι εδαφών |εδάφη]] που | + | Η [[ρεβιθιά]] καλλιεργείται <ref name="Καλλιέργεια ρεβυθιάς"/> στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα μια παραδοσιακή καλλιέργεια με προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο. Είναι το πιο ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες ανάμεσα στα καλλιεργούμενα [[όσπρια]] στη χώρα μας, ενώ αντίθετα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί όταν καλλιεργείται σε [[Τύποι εδαφών |εδάφη]] που |
δε στραγγίζουν. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα των [[Ψυχανθή |ψυχανθών]] και γι’ αυτό αξιοποιείται κατάλληλα στην [[αμειψισπορά]] και τη βιολογική γεωργία. | δε στραγγίζουν. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα των [[Ψυχανθή |ψυχανθών]] και γι’ αυτό αξιοποιείται κατάλληλα στην [[αμειψισπορά]] και τη βιολογική γεωργία. | ||
Γραμμή 7: | Γραμμή 7: | ||
[[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς.jpg|thumb|px100|Καλλιέργεια ρεβιθιάς]] | [[Image:Καλλιέργεια ρεβιθιάς.jpg|thumb|px100|Καλλιέργεια ρεβιθιάς]] | ||
− | |||
==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== |
Αναθεώρηση της 07:02, 9 Σεπτεμβρίου 2013
Η ρεβιθιά καλλιεργείται [1] στην Ελλάδα από την αρχαιότητα και αποτελεί σήμερα μια παραδοσιακή καλλιέργεια με προοπτική για την ελληνική ύπαιθρο. Είναι το πιο ανθεκτικό στις ξηροθερμικές συνθήκες ανάμεσα στα καλλιεργούμενα όσπρια στη χώρα μας, ενώ αντίθετα δυσκολεύεται να αναπτυχθεί όταν καλλιεργείται σε εδάφη που δε στραγγίζουν. Παρουσιάζει όλα τα πλεονεκτήματα των ψυχανθών και γι’ αυτό αξιοποιείται κατάλληλα στην αμειψισπορά και τη βιολογική γεωργία.
Προετοιμασία εδάφους