Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση καρπουζιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Τα καρπούζια αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σε χαμηλότερη υγρασί...')
 
Γραμμή 2: Γραμμή 2:
  
  
[[σχετίζεται με::Πεπόνι| ]]
+
[[σχετίζεται με::Καρπούζι| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:25, 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τα καρπούζια αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σε χαμηλότερη υγρασία σε σχέση με τα πεπόνια (10-15oC, 90% σχετική υγρασία). Η αποθήκευση για παρατεταμένες περιόδους κάτω από 10oC μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς λόγω ψύχους. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα στους 0oC μπορεί να προκαλέσει βαθουλώματα, απώλεια χρώματος και γεύσης. Στους 10-15oC μπορούν διατηρηθούν 2-3 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή. Εντούτοις το κόκκινο χρώμα βαθμιαία αλλοιώνεται.