Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση καρπουζιού"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Τα καρπούζια αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σε χαμηλότερη υγρασί...') |
|||
Γραμμή 2: | Γραμμή 2: | ||
− | [[σχετίζεται με:: | + | [[σχετίζεται με::Καρπούζι| ]] |
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] |
Αναθεώρηση της 13:25, 11 Σεπτεμβρίου 2013
Τα καρπούζια αποθηκεύονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες και σε χαμηλότερη υγρασία σε σχέση με τα πεπόνια (10-15oC, 90% σχετική υγρασία). Η αποθήκευση για παρατεταμένες περιόδους κάτω από 10oC μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμούς λόγω ψύχους. Για παράδειγμα, μια εβδομάδα στους 0oC μπορεί να προκαλέσει βαθουλώματα, απώλεια χρώματος και γεύσης. Στους 10-15oC μπορούν διατηρηθούν 2-3 εβδομάδες μετά τη συγκομιδή. Εντούτοις το κόκκινο χρώμα βαθμιαία αλλοιώνεται.