Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μπιζελιά"
Από GAIApedia
(→Σχετικές σελίδες) |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
[[Image:Το φυτό της μπιζελιάς.jpg|thumb|px100|Το φυτό της μπιζελιάς]] | [[Image:Το φυτό της μπιζελιάς.jpg|thumb|px100|Το φυτό της μπιζελιάς]] | ||
− | Η μπιζελιά είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. [[Καλλιέργεια μπιζελιάς |Καλλιεργείται]] για τα σπέρματά του. | + | Η μπιζελιά <ref name="Αρακάς"/> είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. [[Καλλιέργεια μπιζελιάς |Καλλιεργείται]] για τα σπέρματά του. |
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα [[μπιζέλι |σπέρματά]] του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά ([[όσπρια]]). | Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα [[μπιζέλι |σπέρματά]] του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά ([[όσπρια]]). | ||
Γραμμή 25: | Γραμμή 25: | ||
<ref name="Καλλιέργεια βιολογικού μπιζελιού"> Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.</ref> | <ref name="Καλλιέργεια βιολογικού μπιζελιού"> Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.</ref> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Αρακάς"> Αρακάς Pisum Sativum, Leguminosae, Βλάσσης Μπισμπίκης, Γεωπόνος-Συγγραφέας θεματικών βιβλίων-Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Κήπων.</ref> | ||
</references> | </references> |
Αναθεώρηση της 12:58, 17 Σεπτεμβρίου 2013
Η μπιζελιά [1] είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. Καλλιεργείται για τα σπέρματά του.
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα σπέρματά του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά (όσπρια).
Πληροφοριακά στοιχεία
Ευδοκιμεί στις περιοχές
|
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Αρακάς Pisum Sativum, Leguminosae, Βλάσσης Μπισμπίκης, Γεωπόνος-Συγγραφέας θεματικών βιβλίων-Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Κήπων.
- ↑ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.