Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Επικονίαση βιομηχανικής ντομάτας"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρρ...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η [[Κλιματικές συνθήκες βιομηχανικής ντομάτας|θερμοκρασία]] παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρρηξη των ανθήρων και την εκτίναξη της γύρης. Έχει βρεθεί ότι τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 21<sup>o</sup>C, ενώ θερμοκρασία κάτω από 18<sup>o</sup>C καθυστερεί την εκτίναξη της γύρης και άνω των 32<sup>o</sup>C παρατηρείται μείωση της καρπόδεσης. Στη δεύτερη περίπτωση (υψηλή θερμοκρασία) το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σύστημα άρδευσης την εφαρμογή [[Τεχνητή βροχή|καταιονισμού]]. | + | Η [[Κλιματικές συνθήκες βιομηχανικής ντομάτας|θερμοκρασία]] παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρρηξη των ανθήρων και την εκτίναξη της γύρης. Έχει βρεθεί ότι τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 21<sup>o</sup>C, ενώ θερμοκρασία κάτω από 18<sup>o</sup>C καθυστερεί την εκτίναξη της γύρης και άνω των 32<sup>o</sup>C παρατηρείται μείωση της καρπόδεσης. Στη δεύτερη περίπτωση (υψηλή θερμοκρασία) το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σύστημα άρδευσης την εφαρμογή [[Τεχνητή βροχή|καταιονισμού]].<ref name="Βιομηχανική ντομάτα3"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Βιομηχανική ντομάτα3"> Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Βιομηχανική ντομάτα| ]] | [[σχετίζεται με::Βιομηχανική ντομάτα| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 14:48, 9 Ιουλίου 2015
Η θερμοκρασία παίζει σημαντικό ρόλο στη διάρρηξη των ανθήρων και την εκτίναξη της γύρης. Έχει βρεθεί ότι τα καλύτερα αποτελέσματα παρατηρούνται όταν οι θερμοκρασίες είναι άνω των 21oC, ενώ θερμοκρασία κάτω από 18oC καθυστερεί την εκτίναξη της γύρης και άνω των 32oC παρατηρείται μείωση της καρπόδεσης. Στη δεύτερη περίπτωση (υψηλή θερμοκρασία) το πρόβλημα μπορεί να λυθεί με σύστημα άρδευσης την εφαρμογή καταιονισμού.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Η τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών στα θερμοκήπια, του Χρήστου Ολύμπιου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθήνα 2001.