Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Σόγια προϊόν"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Το κύριο προϊόν για το οποίο καλλιεργείται η σόγια είναι ο σπόρος. Η καλλιέργ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Το κύριο προϊόν για το οποίο καλλιεργείται η [[σόγια φυτό |σόγια]] είναι ο σπόρος. Η [[καλλιέργεια σόγιας |καλλιέργεια της σόγιας]] για σανό είναι μικρής σημασίας, παρ' όλο ότι παράγει πολύ καλής ποιότητας σανό, όταν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Με ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες και σωστή καλλιεργητική τεχνική μπορούν να παραχθούν 500-1200kg σανού/στρ. Η σόγια συγκαλλιεργείται και με άλλες κασλλιέργειες για βόσκηση και για παραγωγή σανού και ενσιρώματος. Το ενσίρωμα σόγιας-[[αραβόσιτος προϊόν |καλαμποκιού]]
+
Το κύριο προϊόν για το οποίο καλλιεργείται η [[σόγια φυτό |σόγια]] είναι ο σπόρος. Η [[καλλιέργεια σόγιας |καλλιέργεια της σόγιας]] για σανό είναι μικρής σημασίας, παρ' όλο ότι παράγει πολύ καλής ποιότητας σανό, όταν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Με ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες και σωστή καλλιεργητική τεχνική μπορούν να παραχθούν 500-1200kg σανού/στρ. Η σόγια συγκαλλιεργείται και με άλλες κασλλιέργειες για βόσκηση και για παραγωγή σανού και ενσιρώματος. Το ενσίρωμα σόγιας-[[αραβόσιτος προϊόν |καλαμποκιού]] είναι πολύ καλής ποιότητας με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με το ενσίρωμα αμιγώς καλαμποκιού. Επειδή όμως η απόδοση του μίγματος είναι μικρότερη αυτής του καλαμποκιού, δε θεωρείταιμ οικονομικά συμφέρον στις περισσότερες περιπτώσεις.
  
 
<ref name="Σιτηρά και ψυχανθή"/>
 
<ref name="Σιτηρά και ψυχανθή"/>

Αναθεώρηση της 10:23, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Το κύριο προϊόν για το οποίο καλλιεργείται η σόγια είναι ο σπόρος. Η καλλιέργεια της σόγιας για σανό είναι μικρής σημασίας, παρ' όλο ότι παράγει πολύ καλής ποιότητας σανό, όταν γίνουν οι κατάλληλοι χειρισμοί. Με ευνοϊκές εδαφοκλιματικές συνθήκες και σωστή καλλιεργητική τεχνική μπορούν να παραχθούν 500-1200kg σανού/στρ. Η σόγια συγκαλλιεργείται και με άλλες κασλλιέργειες για βόσκηση και για παραγωγή σανού και ενσιρώματος. Το ενσίρωμα σόγιας-καλαμποκιού είναι πολύ καλής ποιότητας με υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σχέση με το ενσίρωμα αμιγώς καλαμποκιού. Επειδή όμως η απόδοση του μίγματος είναι μικρότερη αυτής του καλαμποκιού, δε θεωρείταιμ οικονομικά συμφέρον στις περισσότερες περιπτώσεις.

[1] [2]

Σχετικές σελίδες

Βιβλιογραφία

  1. "Ειδική γεωργία, Σιτηρά και ψυχανθή", Δέσποινα Παπακώστα-Τασοπούλου, Καθηγήτρια Γεωπονικής Σχολής Α.Π.Θ.
  2. Τα 10 οφέλη του αρακά για την υγεία μας