Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αδρόκαρπη ποικιλία ελιάς Καρολιά"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | + | Η [[Ποικιλίες ελιάς |Καρολιά]] φέρει και τις συνωνυμίες: Καρούλα και Στραβολιά. Απαντάται σποραδικά στους νομούς Λέσβου, Κερκύρας και Ζακύνθου. Αναπτύσσεται σε δένδρο ορθόκλαδο ύψους 8 – 10 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,43cm και πλάτους 1,33cm. Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά ελαφρά κυρτωμένη και μέσο βάρος 0,86γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,8:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε [[ελαιόλαδο |λάδι]] φθάνει στο 17%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή κονσερβών. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική, ανεκτική στο ψύχος και περιορισμένης οικονομικής σημασίας. | |
+ | |||
__NOTOC__ | __NOTOC__ | ||
[[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] | [[είναι ποικιλία της::Ελιά| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:43, 7 Απριλίου 2016
Η Καρολιά φέρει και τις συνωνυμίες: Καρούλα και Στραβολιά. Απαντάται σποραδικά στους νομούς Λέσβου, Κερκύρας και Ζακύνθου. Αναπτύσσεται σε δένδρο ορθόκλαδο ύψους 8 – 10 μέτρων. Τα φύλλα της είναι πράσινα, μήκους 6,43cm και πλάτους 1,33cm. Ο καρπός έχει σχήμα επίμηκες, με τη μια πλευρά ελαφρά κυρτωμένη και μέσο βάρος 0,86γρ. Η σχέση σάρκας προς πυρήνα του καρπού είναι 7,8:1. Η περιεκτικότητα του καρπού σε λάδι φθάνει στο 17%. Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή κονσερβών. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική, ανεκτική στο ψύχος και περιορισμένης οικονομικής σημασίας.