Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Άρδευση ραπανακιού"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Όταν οι αρδεύσεις δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η υγρασία στο έδαφος είναι ...')
 
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Όταν οι αρδεύσεις δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η υγρασία στο έδαφος είναι πότε υψηλή και πότε χαμηλή, το ραπανάκι αποκτά πιο έντονη γεύση και πιο σκληρή, σπογγώδη υφή. Το [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] καταστρέφεται πολύ γρήγορα  όταν το νερό λιμνάζει στο χώμα. Είναι αναγκαία τα συχνά ποτίσματα της καλλιέργειας, έτσι ώστε το έδαφος να έχει πάντοτε την απαιτούμενη υγρασία (κυρίως στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες). Όσο αφορά τα συστήματα άρδευσης στην [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργεια]] του ραπανακιού, τα ίδια πάνω - κάτω εφαρμόζονται όπως και στο [[Άρδευση κουνουπιδιού|κουνουπίδι]].  
+
Όταν οι αρδεύσεις δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η υγρασία στο έδαφος είναι πότε υψηλή και πότε χαμηλή, το ραπανάκι αποκτά πιο έντονη γεύση και πιο σκληρή, σπογγώδη υφή. Το [[Ραπανάκι φυτό|ραπανάκι]] καταστρέφεται πολύ γρήγορα  όταν το νερό λιμνάζει στο χώμα. Είναι αναγκαία τα συχνά ποτίσματα της καλλιέργειας, έτσι ώστε το έδαφος να έχει πάντοτε την απαιτούμενη υγρασία (κυρίως στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες). Όσο αφορά τα συστήματα άρδευσης στην [[Καλλιέργεια ραπανακιού|καλλιέργεια]] του ραπανακιού, τα ίδια πάνω - κάτω εφαρμόζονται όπως και στο [[Άρδευση κουνουπιδιού|κουνουπίδι]].<ref name="Σταυρανθή"/>
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Σταυρανθή"> Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.</ref>
 +
</references>
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::20| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]]
 
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ραπανακιού| ]]
 +
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 09:55, 10 Ιουλίου 2015

Όταν οι αρδεύσεις δεν γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η υγρασία στο έδαφος είναι πότε υψηλή και πότε χαμηλή, το ραπανάκι αποκτά πιο έντονη γεύση και πιο σκληρή, σπογγώδη υφή. Το ραπανάκι καταστρέφεται πολύ γρήγορα όταν το νερό λιμνάζει στο χώμα. Είναι αναγκαία τα συχνά ποτίσματα της καλλιέργειας, έτσι ώστε το έδαφος να έχει πάντοτε την απαιτούμενη υγρασία (κυρίως στα πρώτα στάδια ανάπτυξης των φυτών κατά τους καλοκαιρινούς μήνες). Όσο αφορά τα συστήματα άρδευσης στην καλλιέργεια του ραπανακιού, τα ίδια πάνω - κάτω εφαρμόζονται όπως και στο κουνουπίδι.[1]

Βιβλιογραφία

  1. Σταυρανθή - Βιολογικός λαχανόκηπος, των Λαμπρόπουλο Παναγιώτη και Νυδριώτη Έφης, Γεωπόνων Γ.Π.Α M.Sc.