Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες πιπεριάς"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση. | + | Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.<ref name="Κλιματικές και εδαφικές συνθήκες υπαίθριας πιπεριάς"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Κλιματικές και εδαφικές συνθήκες υπαίθριας πιπεριάς"> Μελέτη των εμβολιασμένων φυταρίων στην πιπεριά, μεταπτυχιακή μελέτη του Αθανασιάδη Χρήστου, Θεσσαλονίκη 2008.</ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
Γραμμή 8: | Γραμμή 13: | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.2| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος ελάχιστης τιμής pH::5.2| ]] | ||
[[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::8| ]] | [[ευδοκιμεί σε έδαφος μέγιστης τιμής pH::8| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 10:35, 9 Ιουλίου 2015
Η πιπεριά ευδοκιμεί σε αμμώδη και πηλώδη εδάφη, πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα αργιλώδη εδάφη είναι ακατάλληλα για την καλλιέργειά της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων καρπών είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Μελέτη των εμβολιασμένων φυταρίων στην πιπεριά, μεταπτυχιακή μελέτη του Αθανασιάδη Χρήστου, Θεσσαλονίκη 2008.