Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση φουντουκιών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.  
 
Τα [[Φουντούκι|φουντούκια]] συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη [[Κλιματικές συνθήκες φουντουκιάς|θερμοκρασία]]. Στους 21<sup>o</sup>C ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9<sup>o</sup>C με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4<sup>o</sup>C πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.  
 
  
 
[[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]]
 
[[σχετίζεται με::Φουντούκι| ]]
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]]

Αναθεώρηση της 13:47, 9 Ιουλίου 2013

Τα φουντούκια συνηθίζεται να συσκευάζονται σε πλαστικά δοχεία σταθεροποίηση υγρασίας και αποφυγή απορρόφησης μυρωδιάς από άλλα προϊόντα) και διατηρούνται για μικρά ή μεγάλα χρονικά διαστήματα, ανάλογα με τη θερμοκρασία. Στους 21oC ή χαμηλότερα τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν καλά για 14 μήνες. Κατά διαστήματα όμως το προϊόν πρέπει να ελέγχεται για ενδεχόμενη προσβολή από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 0-1,7oC με σχετική υγρασία 60-65%, τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν για 2 χρόνια μέσα σε δοχεία, χωρίς κανένα κίνδυνο προσβολής από έντομα ή μούχλιασμα. Στους 2,8-3,9oC με σχετική υγρασία 60-65% τα φουντούκια μπορεί να συντηρηθούν σε σωρό για 4 χρόνια. Πρέπει όμως να μεταφερθούν σε θερμοκρασία 1,7-4,4oC πριν εκτεθούν σε θερμοκρασία δωματίου, προς αποφυγή συμπύκνωσης της υγρασίας.