Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Χαρακτηριστικά εδάφους"
(Νέα σελίδα με 'Ο πιο σημαντικός παράγοντας για προσδιορισμό της ποσότητας λιπάσματος και του τρόπου λίπαν...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Ο πιο σημαντικός παράγοντας για προσδιορισμό της ποσότητας λιπάσματος και του τρόπου λίπανσης, είναι το ποσό των [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικών στοιχείων]] που αφαιρούνται από μία καλλιέργεια. Η ανάλυση εδάφους και φυτών και η εμφάνιση των φυτών μπορεί να καθορίσουν την ικανότητα του εδάφους να εφοδιάζει με θρεπτικά στοιχεία. Επίσης η εναλλακτική ικανότητα του εδάφους, μερικές φυσικές ιδιότητες που επηρεάζουν την κίνηση του νερού στο έδαφος και κλιματικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση τοποθέτησης του λιπάσματος. | + | Ο πιο σημαντικός παράγοντας για προσδιορισμό της ποσότητας λιπάσματος και του τρόπου λίπανσης, είναι το ποσό των [[Ρόλος θρεπτικών στοιχείων στα φυτά|θρεπτικών στοιχείων]] που αφαιρούνται από μία καλλιέργεια. Η ανάλυση εδάφους και φυτών και η εμφάνιση των φυτών μπορεί να καθορίσουν την ικανότητα του εδάφους να εφοδιάζει με θρεπτικά στοιχεία. Επίσης η εναλλακτική ικανότητα του εδάφους, μερικές φυσικές ιδιότητες που επηρεάζουν την κίνηση του νερού στο έδαφος και κλιματικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση τοποθέτησης του λιπάσματος.<ref name="Αρχές εφαρμογής λιπασμάτων"/> |
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | <references> | ||
+ | <ref name="Αρχές εφαρμογής λιπασμάτων"> "Ανόργανη θρέψη και λιπάσματα", του Θεριού Ιωάννη καθηγητή Δενδροκομίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. </ref> | ||
+ | </references> | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::20| ]] | ||
Γραμμή 9: | Γραμμή 14: | ||
[[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::20| ]] | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::20| ]] | ||
[[σχετίζεται με::Λιπασματολογία| ]] | [[σχετίζεται με::Λιπασματολογία| ]] | ||
+ | [[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:36, 22 Ιουλίου 2015
Ο πιο σημαντικός παράγοντας για προσδιορισμό της ποσότητας λιπάσματος και του τρόπου λίπανσης, είναι το ποσό των θρεπτικών στοιχείων που αφαιρούνται από μία καλλιέργεια. Η ανάλυση εδάφους και φυτών και η εμφάνιση των φυτών μπορεί να καθορίσουν την ικανότητα του εδάφους να εφοδιάζει με θρεπτικά στοιχεία. Επίσης η εναλλακτική ικανότητα του εδάφους, μερικές φυσικές ιδιότητες που επηρεάζουν την κίνηση του νερού στο έδαφος και κλιματικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη θέση τοποθέτησης του λιπάσματος.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ "Ανόργανη θρέψη και λιπάσματα", του Θεριού Ιωάννη καθηγητή Δενδροκομίας Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.