Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ελληνική ποικιλία οινοποιίας Κατσακούλιας"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] στην [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] αυτή είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου έως μεγάλου βάρους, πυκνόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφύλες που εμφανίζονται συνήθως από τον τρίτο με τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, μη ξυλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους και σχήματος μικρού ελλειπτικού. Το χρώμα του φλοιού είναι ερυθρομέλανο προς ερυθρό, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μέτριας σκληρότητας - τραγανή, λίγο εύχυμη με απόδοση σε χυμό 48ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση και το άρωμα θυμίζει αυτό του μοσχάτου. Παρατηρούνται 3 γίγαρτα ανά ράγα κατά μέσο όρο, μετρίου βάρους και μεγάλου μεγέθους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. | + | Το [[Σταφύλι|σταφύλι]] στην [[Ποικιλίες αμπέλου|ποικιλία]] αυτή είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου έως μεγάλου βάρους, πυκνόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφύλες που εμφανίζονται συνήθως από τον τρίτο με τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, μη ξυλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους και σχήματος μικρού ελλειπτικού. Το χρώμα του φλοιού είναι ερυθρομέλανο προς ερυθρό, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μέτριας σκληρότητας - τραγανή, λίγο εύχυμη με απόδοση σε χυμό 48ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση και το άρωμα θυμίζει αυτό του μοσχάτου. Παρατηρούνται 3 γίγαρτα ανά ράγα κατά μέσο όρο, μετρίου βάρους και μεγάλου μεγέθους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Πρόκειται για ποικιλία που ευδοκιμεί στα Ιόνια νησιά. |
+ | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
− | |||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ζακύνθου| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Ζακύνθου| ]] | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κέρκυρας| ]] | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κεφαλληνίας| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Κεφαλληνίας| ]] | ||
[[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]] | [[ευδοκιμεί στην περιοχή::Νομός Λευκάδος| ]] | ||
+ | [[είναι ποικιλία της::Αμπέλι| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | ||
[[Category:Αμπέλι]] | [[Category:Αμπέλι]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 08:22, 11 Νοεμβρίου 2014
Το σταφύλι στην ποικιλία αυτή είναι πολύ μεγάλου μήκους, μέτριου έως μεγάλου βάρους, πυκνόραγο, κωνικού σχήματος με πτερυγώσεις. Σε κάθε βλαστό φέρονται 2 σταφύλες που εμφανίζονται συνήθως από τον τρίτο με τέταρτο κόμβο. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, μη ξυλοποιημένος. Η ράγα είναι μικρού μεγέθους και σχήματος μικρού ελλειπτικού. Το χρώμα του φλοιού είναι ερυθρομέλανο προς ερυθρό, υπάρχει ομοιομορφία ως προς το χρώμα μεταξύ των ραγών. Το υπόλειμμα του στύλου είναι εμφανές. Η σάρκα δεν είναι χρωματισμένη, είναι μέτριας σκληρότητας - τραγανή, λίγο εύχυμη με απόδοση σε χυμό 48ml/100gr ραγών. Έχει γλυκιά γεύση και το άρωμα θυμίζει αυτό του μοσχάτου. Παρατηρούνται 3 γίγαρτα ανά ράγα κατά μέσο όρο, μετρίου βάρους και μεγάλου μεγέθους. Ο ποδίσκος είναι μικρού μήκους, με βαθμό μέτριας δυσκολίας η αποκόλληση της ράγας από τον ποδίσκο. Πρόκειται για ποικιλία που ευδοκιμεί στα Ιόνια νησιά.