Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Η χρήση της ατρακτυλίδας ως τρόφιμο"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η ατρακτυλίδα είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 ε...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η ατρακτυλίδα είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 εκατοστά. Επίσης είναι γνωστή ως ψευδές σαφράν, κρόκος βαφέας, η αμερικανική σαφράν, κάθαρμα σαφράν, κρόκος του Μεξικού και zaffer, το φυτό καλλιεργείται στο Ιράν, Βορειοδυτική Ινδία, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και φέρει λαμπρό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, σωληνοειδές άνθος, μαζί με τα μεγάλα, αγκαθωτά φύλλα. Οι σπόροι της ατρακτυλίδας είναι πλούσιοι σε ελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε και παράγουν βρώσιμα έλαια που είναι διατροφικά γνωστά να είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο. Το έλαιο της ατρακτυλίδας θεωρείται ότι είναι μια υγιής επιλογή για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση της υγίειας του δέρματος και των μαλλιών. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Διαβάστε περαιτέρω για να γνωρίζεται τα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή της ατρακτυλίδας, τρώγοντας σπόρους ατρακτυλίδας και επίσης να διερευνήσετε τη θρεπτική της αξία.
+
Η ατρακτυλίδα είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 εκατοστά. Επίσης είναι γνωστή ως ψευδές σαφράν, κρόκος βαφέας, η αμερικανική σαφράν, κάθαρμα σαφράν, κρόκος του Μεξικού και zaffer, το φυτό καλλιεργείται στο Ιράν, Βορειοδυτική Ινδία, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και φέρει λαμπρό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, σωληνοειδές άνθος, μαζί με τα μεγάλα, αγκαθωτά φύλλα. Οι σπόροι της ατρακτυλίδας είναι πλούσιοι σε ελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε και παράγουν βρώσιμα έλαια που είναι διατροφικά γνωστά να είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο. Το έλαιο της ατρακτυλίδας θεωρείται ότι είναι μια υγιής επιλογή για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση της υγίειας του δέρματος και των μαλλιών. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Διαβάστε περαιτέρω για να γνωρίζεται τα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή της ατρακτυλίδας, τρώγοντας σπόρους ατρακτυλίδας και επίσης να διερευνήσετε τη θρεπτική της αξία.<ref name="Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας"/>
 +
 
 +
 
 +
==Βιβλιογραφία==
 +
<references>
 +
<ref name="Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας"> [{{#show:Ιστοσελίδα Health Benefits of Safflower/Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας| ?has link}} Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας].</ref>
 +
</references>

Αναθεώρηση της 07:27, 9 Απριλίου 2015

Η ατρακτυλίδα είναι μια ετήσια καλλιέργεια ελαιούχων σπόρων που μεγαλώνει σε ύψος 30 έως 150 εκατοστά. Επίσης είναι γνωστή ως ψευδές σαφράν, κρόκος βαφέας, η αμερικανική σαφράν, κάθαρμα σαφράν, κρόκος του Μεξικού και zaffer, το φυτό καλλιεργείται στο Ιράν, Βορειοδυτική Ινδία, τη Βόρεια Αφρική, την Άπω Ανατολή και τη Βόρεια Αμερική. Το φυτό ανθίζει στα μέσα του καλοκαιριού και φέρει λαμπρό κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, σωληνοειδές άνθος, μαζί με τα μεγάλα, αγκαθωτά φύλλα. Οι σπόροι της ατρακτυλίδας είναι πλούσιοι σε ελαϊκό οξύ και η βιταμίνη Ε και παράγουν βρώσιμα έλαια που είναι διατροφικά γνωστά να είναι παρόμοια με το ελαιόλαδο. Το έλαιο της ατρακτυλίδας θεωρείται ότι είναι μια υγιής επιλογή για την απώλεια βάρους, τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς και τη διατήρηση της υγίειας του δέρματος και των μαλλιών. Τα λουλούδια που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τσαγιού, βοηθούν στη διατήρηση της καλής υγείας. Διαβάστε περαιτέρω για να γνωρίζεται τα οφέλη για την υγεία και τη διατροφή της ατρακτυλίδας, τρώγοντας σπόρους ατρακτυλίδας και επίσης να διερευνήσετε τη θρεπτική της αξία.[1]


Βιβλιογραφία

  1. Χρησιμότητα κατανάλωσης ατρακτυλίδας.