Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μάνγκο"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Οι καρποί του [[Μάνγκο φυτό|μάνγκο]] μετά την ταξινόμησή τους, συσκευάζονται σε χάρτινα ειδικά κιβώτια της μια στρώσης (5kg) και διατηρούνται σε θερμοκρασία | + | Οι καρποί του [[Μάνγκο φυτό |μάνγκο]] <ref name="Συντήρηση μάνγκο"/> μετά την ταξινόμησή τους, συσκευάζονται σε χάρτινα ειδικά κιβώτια της μια στρώσης (5kg) και διατηρούνται σε θερμοκρασία 9<sup>0</sup>C εντός ψυγείου, με τη σχετική υγρασία να κυμαίνεται από 85-90%. |
Πρίν δοθούν στο εμπόριο πρέπει να ωριμάσουν για 5-6 ημέρες στους 16<sup>0</sup>C-21<sup>0</sup>C. | Πρίν δοθούν στο εμπόριο πρέπει να ωριμάσουν για 5-6 ημέρες στους 16<sup>0</sup>C-21<sup>0</sup>C. | ||
+ | |||
+ | ==Βιβλιογραφία== | ||
+ | |||
+ | <references> | ||
+ | |||
+ | <ref name="Συντήρηση μάνγκο"> Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.</ref> | ||
+ | |||
+ | </references> | ||
[[σχετίζεται με::Μάνγκο προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Μάνγκο προϊόν| ]] |
Αναθεώρηση της 09:21, 19 Μαΐου 2015
Οι καρποί του μάνγκο [1] μετά την ταξινόμησή τους, συσκευάζονται σε χάρτινα ειδικά κιβώτια της μια στρώσης (5kg) και διατηρούνται σε θερμοκρασία 90C εντός ψυγείου, με τη σχετική υγρασία να κυμαίνεται από 85-90%.
Πρίν δοθούν στο εμπόριο πρέπει να ωριμάσουν για 5-6 ημέρες στους 160C-210C.
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.