Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ωρίμανση ανανά"
Από GAIApedia
Γραμμή 9: | Γραμμή 9: | ||
[[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ανανά| ]] | [[σχετίζεται με::Καλλιέργεια ανανά| ]] | ||
− | [[ | + | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] |
+ | [[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]] | ||
+ | |||
+ | |||
__NOTOC__ | __NOTOC__ |
Αναθεώρηση της 07:59, 29 Μαΐου 2015
Οι καρποί του ανανά είναι καλύτερης ποιότητας, όταν αυτοί ωριμάζουν πλήρως πάνω στο φυτό. Δεν γλυκαίνουν περισσότερο, αν συγκομιστούν λίγο άγουροι, γιατί στερούνται αποθεμάτων αμύλου. Η μεγαλύτερη παραγωγή συγκομίζεται, όταν οι καρποί είναι ώριμοι και στη συνέχεια κονσερβοποιούνται ή δέχονται βιομηχανική επεξεργασία άμεσα. Η κατανάλωση φρέσκων καρπών συνεχώς αυξάνεται λόγω της ταχείας μεταφοράς τους στη διεθνή αγορά κυρίως με αεροπλάνα. Ως κριτήριο ωριμότητας χρησιμοποιείται ο χρωματισμός του καρπού (κιτρινωπός), η περιεκτικότητα των διαλυτών στερεών (12%) και ο ήχος που παράγεται από χτύπημα του καρπού.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.