Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ανανά"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Οι [[Ωρίμανση ανανά|ώριμοι]] [[Ανανάς προϊόν|καρποί]] διατηρούνται σε ψυκτικούς χώρους για 2-4 εβδομάδες σε θερμοκρασία 7<sup>0</sup>C και σχετική υγρασία 85-90%. Θερμοκρασίες μικρότερες των 7<sup>0</sup>C προκαλούν ζημιά στους καρπούς. Οι φρέσκοι ανανάδες δεν θα πρέπει ποτέ να καταψύχονται. | + | Οι [[Ωρίμανση ανανά|ώριμοι]] [[Ανανάς προϊόν|καρποί]] διατηρούνται σε ψυκτικούς χώρους για 2-4 εβδομάδες σε θερμοκρασία 7<sup>0</sup>C και σχετική υγρασία 85-90%. Θερμοκρασίες μικρότερες των 7<sup>0</sup>C προκαλούν ζημιά στους καρπούς. Οι φρέσκοι ανανάδες δεν θα πρέπει ποτέ να καταψύχονται.<ref name="Συντήρηση ανανά"/> |
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== |
Αναθεώρηση της 12:46, 20 Μαΐου 2015
Οι ώριμοι καρποί διατηρούνται σε ψυκτικούς χώρους για 2-4 εβδομάδες σε θερμοκρασία 70C και σχετική υγρασία 85-90%. Θερμοκρασίες μικρότερες των 70C προκαλούν ζημιά στους καρπούς. Οι φρέσκοι ανανάδες δεν θα πρέπει ποτέ να καταψύχονται.[1]
Βιβλιογραφία
- ↑ Ειδική δενδροκομία Τόμος V "Τροπικά φυτά", Ποντίκη Κων/νου, Καθηγητή Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.