Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συμπτώματα τροφοπενίας φωσφόρου"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
Τα συμπτώματα της τροφοπενίας του [[Φώσφορος|φωσφόρου]] εμφανίζονται κατ' αρχήν στα παλαιότερα φύλλα λόγω της σχετικά υψηλής κινητικότητας του φωσφόρου στο φυτό. | Τα συμπτώματα της τροφοπενίας του [[Φώσφορος|φωσφόρου]] εμφανίζονται κατ' αρχήν στα παλαιότερα φύλλα λόγω της σχετικά υψηλής κινητικότητας του φωσφόρου στο φυτό. | ||
− | Έλλειψη φωσφόρου παρατηρείται συνήθως όταν η περιεκτικότητα του φωσφόρου στα φύλλα είναι <0,20% της ξηράς ουσίας. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν συμπτώματα τροφοπενίας φωσφόρου σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασίων σε καλλιέργειες εαρινές( | + | Έλλειψη φωσφόρου παρατηρείται συνήθως όταν η περιεκτικότητα του φωσφόρου στα φύλλα είναι <0,20% της ξηράς ουσίας. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν συμπτώματα τροφοπενίας φωσφόρου σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασίων σε καλλιέργειες εαρινές ([[Αραβόσιτος φυτό|Καλαμπόκι,[[Βιομηχανική ντομάτα|βιομηχανική τομάτα]]) |
<ref name="Συμπτώματα τροφοπενίας θρεπτικών στοιχείων"/> | <ref name="Συμπτώματα τροφοπενίας θρεπτικών στοιχείων"/> |
Αναθεώρηση της 08:50, 15 Απριλίου 2016
Τα συμπτώματα της τροφοπενίας του φωσφόρου εμφανίζονται κατ' αρχήν στα παλαιότερα φύλλα λόγω της σχετικά υψηλής κινητικότητας του φωσφόρου στο φυτό. Έλλειψη φωσφόρου παρατηρείται συνήθως όταν η περιεκτικότητα του φωσφόρου στα φύλλα είναι <0,20% της ξηράς ουσίας. Μερικές φορές μπορεί να παρατηρηθούν συμπτώματα τροφοπενίας φωσφόρου σε περιόδους χαμηλών θερμοκρασίων σε καλλιέργειες εαρινές ([[Αραβόσιτος φυτό|Καλαμπόκι,βιομηχανική τομάτα)
Βιβλιογραφία
- ↑ Η ερμηνεία της φυλλοδιαγνωστικής, των Π. Κουκουλάκης τ. Αναπληρωτής Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, ΑΡ. Παπαδόπουλος Τακτικός Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ, 2003.