Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Agro 4.1"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά: | + | Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων [[Υδατοκαλλιέργεια |ιχθυοκαλλιέργειας]] Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά: |
*τους γεννήτορες | *τους γεννήτορες | ||
*τους γόνους | *τους γόνους | ||
*τις συνθήκες εκτροφής | *τις συνθήκες εκτροφής | ||
− | *τη διατροφή των ψαριών | + | *τη διατροφή των [[ιχθυηρά |ψαριών]] |
*τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων | *τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων | ||
*την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας | *την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας | ||
*τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς | *τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς | ||
− | *την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ. | + | *την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά.) |
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της. | Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της. | ||
+ | |||
__NOTOC__ | __NOTOC__ | ||
[[Category:Συστήματα ποιότητας]] | [[Category:Συστήματα ποιότητας]] |
Τελευταία αναθεώρηση της 07:53, 5 Απριλίου 2016
Το σύστημα διαχείρισης για τη διασφάλιση ποιότητας προϊόντων ιχθυοκαλλιέργειας Agro 4.1 (προδιαγραφή παραγωγής - ποιοτικός έλεγχος) αναφέρεται στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιέργειας και πιο συγκεκριμένα στις παραγωγικές διαδικασίες που ακολουθούν αυτές για την παραγωγή ευρύαλων καλλιεργούμενων ειδών: τσιπούρα και λαβράκι. Το συγκεκριμένο πρότυπο περιλαμβάνει απαιτήσεις όσον αφορά:
- τους γεννήτορες
- τους γόνους
- τις συνθήκες εκτροφής
- τη διατροφή των ψαριών
- τις συνθήκες και διαδικασίες εξαλίευσης των προϊόντων
- την χορήγηση φαρμάκων τα οποία χορηγούνται μετα από συνταγή του υπεύθυνου κτηνίατρου και τη διατήρηση της υγείας των ψαριών για τη οποία είναι υπεύθυνος ο ειδικός επιστήμονας της μονάδας
- τις συνθήκες αποθήκευσης και μεταφοράς
- την τήρηση στοιχείων από τις μονάδες (βιβλίο θεραπευτικών συνταγών, βιβλίο προμήθειας κτηνιατρικών φαρμάκων κ.ά.)
Τέλος, να αναφέρουμε ότι η κάθε μονάδα φροντίζει για τη συνεχή επαίδευση του προσωπικού της.