Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος"
(Νέα σελίδα με '{{{top_heading|==}}}Εισαγωγή στους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
{{{top_heading|==}}}Εισαγωγή στους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Εισαγωγή στους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος{{{top_heading|==}}} | ||
− | + | Αν και η [[Μηλιά|μηλιά]] αραιώνεται σε πολλές χώρες, ικανοποιητικά, ομοιόμορφα και σταθερά, αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται πάντοντε, γιατί 1) η ευαισθησία στον ειδικό [[Αραίωμα καρπών|αραιωτικό παράγοντα]] ποικίλλει από κλώνο σε κλώνο και 2) οι [[Κλιματικές συνθήκες μηλιάς|κλιματικές συνθήκες]] επαυξάνουν ή μειώνουν την αποτελεσματικότητα των [[Χρησιμοποιούμενες χημικές ουσίες|χημικών ουσιών]]. Οι χημικές αραιωτικές ουσίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ γι' άλλα καρποφόρα είδη, με εξαίρεση την [[Αχλαδιά|αχλαδιά]] και την [[Ποικιλίες Ιαπωνικής δαμασκηνιάς|Ιαπωνική δαμασκηνιά]].<ref name="Παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος"/> | |
{{{top_heading|==}}}Ευαισθησία ποικιλιών{{{top_heading|==}}} | {{{top_heading|==}}}Ευαισθησία ποικιλιών{{{top_heading|==}}} | ||
Αναθεώρηση της 09:19, 22 Μαρτίου 2017
Περιεχόμενα
Εισαγωγή στους παράγοντες που επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα του αραιώματος
Αν και η μηλιά αραιώνεται σε πολλές χώρες, ικανοποιητικά, ομοιόμορφα και σταθερά, αποτελέσματα δεν επιτυγχάνονται πάντοντε, γιατί 1) η ευαισθησία στον ειδικό αραιωτικό παράγοντα ποικίλλει από κλώνο σε κλώνο και 2) οι κλιματικές συνθήκες επαυξάνουν ή μειώνουν την αποτελεσματικότητα των χημικών ουσιών. Οι χημικές αραιωτικές ουσίες δεν έχουν χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ γι' άλλα καρποφόρα είδη, με εξαίρεση την αχλαδιά και την Ιαπωνική δαμασκηνιά.[1]
Ευαισθησία ποικιλιών
Στάδιο ανάπτυξης καρπού
Καιρικές συνθήκες: Ομίχλη, Βροχή και Άνεμος
Χημική αστάθεια
Προσκολλητικές η διαβρεκτικές ουσίες
Σχετικές σελίδες