Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Αυγά στρουθοκαμήλου"
Γραμμή 16: | Γραμμή 16: | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση αγροτικών προμηθειών::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση αγροτικών προμηθειών::30| ]] | ||
− | |||
[[παράγεται από::Στρουθοκάμηλοι| ]] | [[παράγεται από::Στρουθοκάμηλοι| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
+ | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] |
Αναθεώρηση της 11:05, 9 Ιουλίου 2013
Το κόστος των σπάνιων αυγών της στρουθοκαμήλου ανέρχεται σε περίπου 25 ευρώ ανά τεμάχιο. Η τιμή τους ακούγεται εξωπραγματική, χωρίς όμως να είναι, αφού ένα μόλις αβγό αρκεί για να χορτάσουν δέκα άτομα.
Είναι το μεγαλύτερο αυγό από το μεγαλύτερο πουλί στη γη. Το αβγό της στρουθοκαμήλου είναι πορώδες στην υφή του, με χρώμα λευκό έως υποκίτρινο. Το περιεχόμενο ισοδυναμεί σε βάρος με περίπου 20 αβγά κότας, ενώ το συνολικό βάρος του αβγού (μαζί με το τσόφλι) κυμαίνεται από 1,24 έως και 2 κιλά, το μήκος του φτάνει τα 17-19 εκ. και το πλάτος του τα 14-15 εκ.
Τα αυγά της στρουθοκαμήλου επωάζονται από 39-59 ημέρες. Η εκκολαπτότητά τους είναι περί το 70% των αυγών που τοποθετήθηκαν στο εκκολαπτήριο. Η θερμοκρασία εκκόλαψης είναι 35-36oC Η θερμοκρασία επώασης είναι 35-37oC. Τα αυγά της στρουθοκαμήλου πρέπει να συλλέγονται 2 φορές την ημέρα, να ψυχραίνονται στους 18-21-βαθμ. και σε 2-4 ημέρες να τοποθετούνται για επώαση.
Τα αυγά που επωάζονται πρέπει να είναι τελείως καθαρά κι αν είναι λερωμένα να χρησιμοποιείται κατάλληλο για στρουθοκαμήλους απολυμαντικό και ποτέ να μην σπογγίζονται με ύφασμα. Οι υπεύθυνοι πρέπει να γνωρίζουν πως το καθάρισμα όταν είναι ακατάλληλο είναι χειρότερο από το μη καθάρισμα.