Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση μελιτζάνας"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.   
 
Όταν οι [[Μελιτζάνα προϊόν|καρποί]] [[Συγκομιδή μελιτζάνας|συγκομίζονται]] ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10<sup>o</sup>C) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10<sup>o</sup>C προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20<sup>o</sup>C στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.   
  
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
+
 
[[πόσο αφορά σε γεωπόνο::10| ]]
+
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]]
 +
[[πόσο αφορά σε συνεταιρισμός-ένωση συνεταιρισμών-ομάδα παραγωγών::30| ]]
 
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]
 
[[σχετίζεται με::Μελιτζάνα προϊόν| ]]

Αναθεώρηση της 08:45, 26 Ιουνίου 2013

Όταν οι καρποί συγκομίζονται ώριμοι μπορούν να συντηρηθούν για 2-3 εβδομάδες σε θερμοκρασία 10-15oC και σχετική υγρασία 80-95%. Σε χαμηλότερη θερμοκρασία (7-10oC) μπορούν να συντηρηθούν μόνο για μικρό χρονικό διάστημα (7-10 ημέρες) γιατί η παρατεταμένη συντήρηση σε θερμοκρασία μικρότερη από 10oC προκαλεί την εμφάνιση συμπτωμάτων κρυοτραυματισμού. Θερμοκρασίες πάνω από 20oC στο συσκευαστήριο προκαλούν γρήγορη καταστροφή του καρπού και πρέπει να αποφεύγονται.