Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ασθένεια πιπεριάς Σήψη καρπών"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
 
[[Image:Σήψη καρπού πιπεριάς.jpg|thumb|px100|Σήψη καρπού πιπεριάς]]
 
[[Image:Σήψη καρπού πιπεριάς.jpg|thumb|px100|Σήψη καρπού πιπεριάς]]
Η σήψη [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] της [[Πιπεριά φυτό|πιπεριάς]] οφείλεται στον μύκητα Rhizopus stolonifer. Προκαλούνται μετασυλλεκτικά συμπτώματα στους καρπούς και μεταφέρονται από τον ένα μολυσμένο καρπό στον διπλανό υγιή κατά τη διάρκεια της [[Συντήρηση πιπεριάς|συντήρησης]] τους. Εμφανίζονται με τη μορφή υγρής σήψης που εκδηλώνονται σε ολόκληρο το φυτό και πάνω σε αυτή σχηματίζεται λευκή εξάνθηση. Το παθογόνο παραμένει στα φυτικά υπολείμματα της προηγούμενης [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειας]] και οι μολύνσεις των καρπών ξεκινούν συνήθως από κάποια πληγή που υπάρχει πάνω σε αυτούς. Ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση της [[Ασθένειες πιπεριάς|ασθένειας]]] είναι [[Κλιματικές συνθήκες πιπεριάς|θερμοκρασία]] γύρω στους 25<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία. Εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα αντιμετώπισης, όπως και στην περίπτωση της [[Ασθένεια πιπεριάς Ανθράκωση|ανθράκωσης]].
+
Η σήψη [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] της [[Πιπεριά φυτό|πιπεριάς]] οφείλεται στον μύκητα Rhizopus stolonifer. Προκαλούνται μετασυλλεκτικά συμπτώματα στους καρπούς και μεταφέρονται από τον ένα μολυσμένο καρπό στον διπλανό υγιή κατά τη διάρκεια της [[Συντήρηση πιπεριάς|συντήρησης]] τους. Εμφανίζονται με τη μορφή υγρής σήψης που εκδηλώνονται σε ολόκληρο το φυτό και πάνω σε αυτή σχηματίζεται λευκή εξάνθηση. Το παθογόνο παραμένει στα φυτικά υπολείμματα της προηγούμενης [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειας]] και οι μολύνσεις των καρπών ξεκινούν συνήθως από κάποια πληγή που υπάρχει πάνω σε αυτούς. Ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση της [[Ασθένειες πιπεριάς|ασθένειας]] είναι [[Κλιματικές συνθήκες πιπεριάς|θερμοκρασία]] γύρω στους 25<sup>o</sup>C και υψηλή σχετική υγρασία. Εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα αντιμετώπισης, όπως και στην περίπτωση της [[Ασθένεια πιπεριάς Ανθράκωση|ανθράκωσης]].
  
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]
 
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]]

Αναθεώρηση της 07:45, 4 Ιουλίου 2013

Σήψη καρπού πιπεριάς

Η σήψη καρπών της πιπεριάς οφείλεται στον μύκητα Rhizopus stolonifer. Προκαλούνται μετασυλλεκτικά συμπτώματα στους καρπούς και μεταφέρονται από τον ένα μολυσμένο καρπό στον διπλανό υγιή κατά τη διάρκεια της συντήρησης τους. Εμφανίζονται με τη μορφή υγρής σήψης που εκδηλώνονται σε ολόκληρο το φυτό και πάνω σε αυτή σχηματίζεται λευκή εξάνθηση. Το παθογόνο παραμένει στα φυτικά υπολείμματα της προηγούμενης καλλιέργειας και οι μολύνσεις των καρπών ξεκινούν συνήθως από κάποια πληγή που υπάρχει πάνω σε αυτούς. Ιδανικές συνθήκες για την εκδήλωση της ασθένειας είναι θερμοκρασία γύρω στους 25oC και υψηλή σχετική υγρασία. Εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα αντιμετώπισης, όπως και στην περίπτωση της ανθράκωσης.