Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ροδάκινων"
Γραμμή 2: | Γραμμή 2: | ||
[[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]] | [[σχετίζεται με::Ροδάκινο| ]] | ||
− | |||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
− | [[πόσο αφορά σε | + | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] |
+ | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] |
Αναθεώρηση της 13:43, 9 Ιουλίου 2013
Η καλλιέργεια της ροδακινιάς παράγει ως προϊόν το ροδάκινο. Τα ροδάκινα, αν και δε συντηρούνται για μακρόν, μπορεί να διατηρηθούν για 2-4 βδομάδες, ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωριμότητας, περίπου στους 0oC και σχετική υγρασία 90%. Συνιστάται ταχεία πρόψυξη (υδρόψυξη) στους 0oC αμέσως μετά τη συγκομιδή, γιατί επιβραδύνεται η ωρίμαση και παρεμποδίζεται η ανάπτυξη μικροοργανισμών, που προκαλούν ταχεία φθορά στους καρπούς.