Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση σκόρδων"
(Νέα σελίδα με 'Όταν το σκόρδο προορίζεται για κατανάλωση, µπορεί να αποθηκεύεται για µερι...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Όταν το [[Σκόρδο προϊόν|σκόρδο]] προορίζεται για κατανάλωση, | + | Όταν το [[Σκόρδο προϊόν|σκόρδο]] προορίζεται για κατανάλωση, μπορεί να αποθηκεύεται για μερικούς μήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0<sup>o</sup>C και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο [[Βολβοποίηση σκόρδου|βολβό]] και να παραχθούν [[Βοτανικά χαρακτηριστικά σκόρδου|ρίζες]]. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5<sup>o</sup>C, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί μπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25<sup>o</sup>C, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 μήνες. |
− | + | ||
[[σχετίζεται με::Σκόρδο προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Σκόρδο προϊόν| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση μεταποίησης-τυποποίησης::30| ]] | ||
[[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | [[πόσο αφορά σε επιχείρηση εμπορική::30| ]] | ||
− | [[πόσο αφορά σε | + | [[πόσο αφορά σε συλλογικές αγροτικές οργανώσεις::30| ]] |
Αναθεώρηση της 13:56, 9 Ιουλίου 2013
Όταν το σκόρδο προορίζεται για κατανάλωση, μπορεί να αποθηκεύεται για μερικούς μήνες σε συνηθισµένες θερµοκρασίες αποθήκης, αλλά για παρατεταµένη αποθήκευση θα πρέπει να διατηρείται σε θερµοκρασία γύρω στους 0oC και σε υγρασία κάτω του 60% σχετική υγρασία (σχετικά ξηρή ατµόσφαιρα). Το σκόρδο, εάν αποθηκευτεί σε υγρασία πάνω από 70% σχετική υγρασία, ανεξάρτητα της θερµοκρασίας που επικρατεί, υπάρχει πιθανότητα να αναπτυχθεί μούχλα στο βολβό και να παραχθούν ρίζες. Οι σκελίδες βλαστάνουν πολύ γρήγορα σε θερµοκρασία αποθήκευσης 5oC, έτσι θερµοκρασίες γύρω από το επίπεδο αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται. Όπως και στο κρεµµύδι, οι βολβοί μπορούν να αποθηκεύονται σε θερµοκρασία πάνω από 25oC, αλλά στις θερµοκρασίες αυτές, το σκόρδο συρρικνώνεται και χάνει αρκετό βάρος. Το σκόρδο μπορεί να αποθηκευτεί για 6-7 μήνες.