Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ζαχαρότευτλο προϊόν"
Γραμμή 26: | Γραμμή 26: | ||
<ref name="Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία"> [{{#show:Ιστοσελίδα Αδυνάτισμα/Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία| ?has link}} Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία]</ref> | <ref name="Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία"> [{{#show:Ιστοσελίδα Αδυνάτισμα/Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία| ?has link}} Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία]</ref> | ||
</references> | </references> | ||
+ | |||
+ | ==Σύνδεσμοι== | ||
+ | *[{{#show:Ιστοσελίδα Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης/Η παραγωγή της ζάχαρης| ?has link}} Η παραγωγή της ζάχαρης] | ||
+ | *[{{#show:Ιστοσελίδα Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης/Η ιστορία της ζάχαρης| ?has link}} Η ιστορία της ζάχαρης] | ||
[[Category:Βρώσιμο προϊόν φυτικής προέλευσης]] | [[Category:Βρώσιμο προϊόν φυτικής προέλευσης]] |
Αναθεώρηση της 07:12, 2 Αυγούστου 2013
Συντήρηση
Αμέσως μετά τη συγκομιδή, τα τεύτλα μεταφέρονται με φορτηγά στα σιλό ή/και στην αυλή των ζαχαρουργείων όπου και μπορούν να παραμείνουν μέχρι δύο ημέρες πριν κατεργασθούν. Μετά τα μέσα Οκτωβρίου μπορούν να παραμείνουν μέχρι και 4 ημέρες. Περισσότερες ημέρες αναμονής έχουν ως αποτέλεσμα απώλειες ζαχάρων οι οποίες ανάλογα με τη θερμοκρασία καθίστανται σημαντικές. Σε ορισμένες περιπτώσεις τα τεύτλα αφήνονται στον αγρό για περίπου μία εβδομάδα και μετά μεταφέρονται στα ζαχαρουργεία.[1]
Ζάχαρη και διατροφική αξία
Τα κυριότερα είδη ζάχαρης που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο είναι η λευκή κρυσταλλική ζάχαρη ,η ακατέργαστη ζάχαρη και η μαύρη-καστανή ζάχαρη. Γενικά οι εταιρείες έχουν περάσει το μήνυμα ότι η ακατέργαστη ζάχαρη είναι και η καλύτερη για την υγεία μας, η αλήθεια είναι όμως ότι αυτό είναι ψέμα. Όντως η ακατέργαστη ζάχαρη έχει μικρές ποσότητες ιχνοστοιχείων, οι οποίες όμως είναι τόσο μικρές που στην ουσία είτε υπάρχουν είτε όχι είναι το ίδιο. Πιο αναλυτικά η θεματική ενότητα αυτή στον σύνδεσμο που ακολουθεί:
Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία[2]
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Ενεργειακές Καλλιέργειες - Βιοκαύσιμα, των Σκαράκη Γεώργιου (Καθηγητής ΓΠΑ), Κορρέ Νικολάου (MSc, PhD) και Παυλή Ουρανίας (MSc, PhD), Αθήνα 2008.
- ↑ Είδη ζάχαρης και διατροφική αξία