Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ασθένεια παντζαριού Κερκόσπορα"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
(Νέα σελίδα με 'Η ασθένεια αυτή οφείλεται στον μύκητα Cercospora beticola. Αναπτύσσονται κυκ...')
 
Γραμμή 1: Γραμμή 1:
Η [[Ασθένειες παντζαριού|ασθένεια]] αυτή οφείλεται στον μύκητα Cercospora beticola. Αναπτύσσονται κυκλικές και χλωρωτικές κηλίδες στα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|φύλλα]]. Στη συνέχεια οι κηλίδες γίνονται καστανές και πέφτουν αφήνοντας το υπόλοιπο έλασμα άθικτο (τρύπες από σκάγια). Δεν προξενεί σοβαρή ζημιά στην [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]]. Η πρόληψη στηρίζεται στην επαρκή [[Λίπανση παντζαριού|λίπανση]] των [[Παντζάρι φυτό|φυτών]] με [[Κάλιο|κάλιο]], έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικά σε επερχόμενη προσβολή. Συνιστάται το [[Αραίωμα φυτών παντζαριού|αραίωμα των φυτών]] για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και τη μείωση της ανάπτυξης ή εξάπλωσης της ασθένειας. Ακόμα η καλλιέργεια θα πρέπει να ενταχθεί σε σύστημα αμειψισποράς. Σε περίπτωση προσβολής αφαιρούμε τα προσβεβλημένα φύλλα, καταστρέφουμε τα υπολείμματα της καλλιέργειας. Ψεκάζουμε με χαλκούχα σκευάσματα κατάλληλα για τη [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογική καλλιέργεια]].  
+
Η [[Ασθένειες παντζαριού|ασθένεια]] αυτή οφείλεται στον [[Μύκητες|μύκητα]] Cercospora beticola. Αναπτύσσονται κυκλικές και χλωρωτικές κηλίδες στα [[Βοτανικά χαρακτηριστικά παντζαριού|φύλλα]]. Στη συνέχεια οι κηλίδες γίνονται καστανές και πέφτουν αφήνοντας το υπόλοιπο έλασμα άθικτο (τρύπες από σκάγια). Δεν προξενεί σοβαρή ζημιά στην [[Καλλιέργεια παντζαριού|καλλιέργεια]]. Η πρόληψη στηρίζεται στην επαρκή [[Λίπανση παντζαριού|λίπανση]] των [[Παντζάρι φυτό|φυτών]] με [[Κάλιο|κάλιο]], έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικά σε επερχόμενη προσβολή. Συνιστάται το [[Αραίωμα φυτών παντζαριού|αραίωμα των φυτών]] για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και τη μείωση της ανάπτυξης ή εξάπλωσης της ασθένειας. Ακόμα η καλλιέργεια θα πρέπει να ενταχθεί σε σύστημα αμειψισποράς. Σε περίπτωση προσβολής αφαιρούμε τα προσβεβλημένα φύλλα, καταστρέφουμε τα υπολείμματα της καλλιέργειας. Ψεκάζουμε με χαλκούχα σκευάσματα κατάλληλα για τη [[Βιολογική γεωργία-κτηνοτροφία|βιολογική καλλιέργεια]].  
  
  
Γραμμή 7: Γραμμή 7:
 
[[είναι ασθένεια του φυτού::Παντζάρι φυτό| ]]
 
[[είναι ασθένεια του φυτού::Παντζάρι φυτό| ]]
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 
[[κατάσταση δημοσίευσης::10| ]]
 +
[[είναι προσβολή της ασθένειας::Μυκητολογικές ασθένειες φυτών| ]]

Αναθεώρηση της 12:17, 2 Αυγούστου 2013

Η ασθένεια αυτή οφείλεται στον μύκητα Cercospora beticola. Αναπτύσσονται κυκλικές και χλωρωτικές κηλίδες στα φύλλα. Στη συνέχεια οι κηλίδες γίνονται καστανές και πέφτουν αφήνοντας το υπόλοιπο έλασμα άθικτο (τρύπες από σκάγια). Δεν προξενεί σοβαρή ζημιά στην καλλιέργεια. Η πρόληψη στηρίζεται στην επαρκή λίπανση των φυτών με κάλιο, έτσι ώστε να είναι πιο ανθεκτικά σε επερχόμενη προσβολή. Συνιστάται το αραίωμα των φυτών για την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα και τη μείωση της ανάπτυξης ή εξάπλωσης της ασθένειας. Ακόμα η καλλιέργεια θα πρέπει να ενταχθεί σε σύστημα αμειψισποράς. Σε περίπτωση προσβολής αφαιρούμε τα προσβεβλημένα φύλλα, καταστρέφουμε τα υπολείμματα της καλλιέργειας. Ψεκάζουμε με χαλκούχα σκευάσματα κατάλληλα για τη βιολογική καλλιέργεια.