Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Λίπανση σιταριού"
Γραμμή 11: | Γραμμή 11: | ||
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Σιτάρι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Σιτάρι | ||
− | |9-18||0-4 | + | |9-18||0-4 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Κριθάρι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Κριθάρι | ||
− | |6-12||0-4 | + | |6-12||0-4 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Καλαμπόκι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Καλαμπόκι | ||
− | |18-24||0-4 | + | |18-24||0-4 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Βαμβάκι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Βαμβάκι | ||
− | |9-12 | + | |9-12||0 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Τεύτλα | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Τεύτλα | ||
− | |8-16||0-8 | + | |8-16||0-8 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Ρύζι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Ρύζι | ||
− | |5-10||0-4 | + | |5-10||0-4 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Μηδική | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Μηδική | ||
− | |0||0-9 | + | |0||0-9 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Πατάτα | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Πατάτα | ||
− | |20-30 | + | |20-30||20 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Τομάτα | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Τομάτα | ||
− | |30-40 | + | |30-40||20 |
|- | |- | ||
!scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Αμπέλι | !scope="col" rowspan="1" style="text-align: left;" |Αμπέλι | ||
− | |5-15||0-15 | + | |5-15||0-15 |
|- | |- | ||
|} | |} |
Αναθεώρηση της 07:53, 7 Αυγούστου 2013
Οι απαιτήσεις του σιταριού σε μακροστοιχεία μπορεί να εκτιμηθούν από χημικές αναλύσεις των φυτών κατά την ανάπτυξή τους. Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται η ολική περιεκτικότητα των φυτών σε διάφορα ανόργανα θρεπτικά συστατικά καθώς και η περιεκτικότητα μόνο των στάχεων. Από τα δεδομένα προκύπτει ότι σημαντικά ποσά ορισμένων στοιχείων (καλίου, ασβεστίου, μαγνησίου και θείου) παραμένουν στα βλαστητικά όργανα των φυτών και επομένως επιστρέφουν στο έδαφος μετά τη συγκομιδή. Αντίθετα, η μεγάλη μάζα του αζώτου και του φωσφόρου συσσωρεύεται στους καρπούς.
Παραγωγική κατεύθυνση | Λιπαντικές μονάδες / στρ. | ||
---|---|---|---|
Άζωτο (Ν) | Φώσφορος (P2O5 | ||
Σιτάρι | 9-18 | 0-4 | |
Κριθάρι | 6-12 | 0-4 | |
Καλαμπόκι | 18-24 | 0-4 | |
Βαμβάκι | 9-12 | 0 | |
Τεύτλα | 8-16 | 0-8 | |
Ρύζι | 5-10 | 0-4 | |
Μηδική | 0 | 0-9 | |
Πατάτα | 20-30 | 20 | |
Τομάτα | 30-40 | 20 | |
Αμπέλι | 5-15 | 0-15 |