Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση φράουλας"
Από GAIApedia
(Νέα σελίδα με 'Αμέσως μετά τη συγκομιδή πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των Φράουλα|κ...') |
(Καμία διαφορά)
|
Αναθεώρηση της 08:01, 17 Σεπτεμβρίου 2013
Αμέσως μετά τη συγκομιδή πρέπει να ακολουθήσει πρόψυξη των καρπών, για να μειωθεί η πιθανότητα μαλακώματος αυτών, λόγω της έντονης αναπνοής τους. Συνήθως προτείνεται θερμοκρασία 2-3oC και οι καρποί δεν πρέπει να παραμείνουν περισσότερο από 2 ώρες σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να δεχθούν πρόψυξη. Η θερμοκρασία αυτή προκαλεί προστασία από μυκητολογικές και βακτηριακές προσβολές. Για την περαιτέρω συντήρηση του προϊόντος συστήνεται θερμοκρασία 3oC και υψηλή σχετική υγρασία (90-95%). Σε αυτές τις συνθήκες συντηρείται για το πολύ 6 ημέρες.