Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μπιζελιά"
Από GAIApedia
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
+ | [[Image:Το φυτό της μπιζελιάς.jpg|thumb|px100|Το φυτό της μπιζελιάς]] | ||
+ | |||
Η μπιζελιά είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. [[Καλλιέργεια μπιζελιάς |Καλλιεργείται]] για τα σπέρματά του. | Η μπιζελιά είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. [[Καλλιέργεια μπιζελιάς |Καλλιεργείται]] για τα σπέρματά του. | ||
Αναθεώρηση της 12:40, 17 Σεπτεμβρίου 2013
Η μπιζελιά είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. Καλλιεργείται για τα σπέρματά του.
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα σπέρματά του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά (όσπρια).
Πληροφοριακά στοιχεία
Ευδοκιμεί στις περιοχές
|
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.