Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μπιζελιά"
Από GAIApedia
(→Σχετικές σελίδες) |
|||
Γραμμή 17: | Γραμμή 17: | ||
==Σχετικές σελίδες== | ==Σχετικές σελίδες== | ||
− | * | + | *[[Καλλιέργεια μπιζελιάς]] |
+ | *[[Μπιζέλι]] | ||
==Βιβλιογραφία== | ==Βιβλιογραφία== |
Αναθεώρηση της 12:55, 17 Σεπτεμβρίου 2013
Η μπιζελιά είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. Καλλιεργείται για τα σπέρματά του.
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα σπέρματά του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά (όσπρια).
Πληροφοριακά στοιχεία
Ευδοκιμεί στις περιοχές
|
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.