Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Μπιζελιά"
Γραμμή 5: | Γραμμή 5: | ||
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα [[μπιζέλι |σπέρματά]] του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά ([[όσπρια]]). | Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα [[μπιζέλι |σπέρματά]] του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά ([[όσπρια]]). | ||
− | {{{top_heading|==}}}[[Βοτανικά | + | {{{top_heading|==}}}[[Βοτανικά χρακτηριστικά μπιζελιάς]]{{{top_heading|==}}} |
− | {{:Βοτανικά | + | {{:Βοτανικά χρακτηριστικά μπιζελιάς|top_heading={{{top_heading|==}}}=}} |
==Πληροφοριακά στοιχεία== | ==Πληροφοριακά στοιχεία== |
Αναθεώρηση της 13:01, 17 Σεπτεμβρίου 2013
Η μπιζελιά [1] είναι ετήσιο φυτό, ψυχρής εποχής. Καλλιεργείται για τα σπέρματά του.
Ως χώρες προέλευσης του αρακά θεωρούνται το Αφγανιστάν, η Ινδία και η Κίνα. Στην Ελλάδα το μπιζέλι είναι γνωστό από την αρχαία εποχή για τα ξηρά του σπέρματα. Στον αρακά καταναλώνονται μόνο τα σπέρματά του νωπά, σε κονσέρβες, κατεψυγμένα ή ξηρά (όσπρια).
Βοτανικά χρακτηριστικά μπιζελιάς
Βοτανικά χρακτηριστικά μπιζελιάς
Πληροφοριακά στοιχεία
Ευδοκιμεί στις περιοχές
|
Σχετικές σελίδες
Βιβλιογραφία
- ↑ Αρακάς Pisum Sativum, Leguminosae, Βλάσσης Μπισμπίκης, Γεωπόνος-Συγγραφέας θεματικών βιβλίων-Μελέτη, Επίβλεψη και Κατασκευή Κήπων.
- ↑ Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών, "Τεχνικές Βιολογικής Καλλιέργειας Ψυχανθών Λαχανικών, Μπιζέλι", Χαράλαμπος Θανόπουλος MSc Γεωπόνος, 2008.