Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση κουνουπιδιού"
(Νέα σελίδα με 'Το κουνουπίδι επειδή είναι φυτό ψυχρής εποχής, μπορε...') |
|||
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Το [[Κουνουπίδι προϊόν|κουνουπίδι]] επειδή είναι [[Κουνουπίδι φυτό|φυτό]] ψυχρής εποχής, μπορεί να συντηρηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 95-98% διατηρούνται για περίπου 3 - 4 εβδομάδες. | + | Το [[Κουνουπίδι προϊόν|κουνουπίδι]] επειδή είναι [[Κουνουπίδι φυτό|φυτό]] ψυχρής εποχής, μπορεί να συντηρηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης 0<sup>o</sup>C και σχετική υγρασία 95-98% διατηρούνται για περίπου 3 - 4 εβδομάδες. Αν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, μετά τη [[Συγκομιδή κουνουπιδιού|συγκομιδή]] του, τοποθετείται στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για τη συντήρησή του στο ψυγείο είναι σε πλαστική σάκουλα για τρόφιμα. Ακόμα καλύτερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σακούλες για τρόφιμα που έχουν τη δυνατότητα αφαίρεσης του αέρα και συντηρούνται με αυτόν τον τρόπο στο ψυγείο 7 - 10 ημέρες. Στην κατάψυξη, μπορεί να συντηρηθεί για 8 - 12 μήνες, σε θερμοκρασία κάτω από τους - 18<sup>o</sup>C. Πριν τοποθετηθεί στην κατάψυξη πλένεται, αφού η ανθοκεφαλή του κοπεί σε μικρές τούφες. Αν βέβαια συντηρηθεί στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να χάσει το χρώμα του. Για να μην αποχρωματισθεί, πριν από την τοποθέτησή του στην κατάψυξη, ζεματίζεται για 1 - 3 λεπτά σε βραστό νερό. Στη συνέχεια ξεπλένεται με κρύο νερό για να κρυώσει, τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει και τέλος μπάινει στην κατάψυξη. |
[[σχετίζεται με::Κουνουπίδι προϊόν| ]] | [[σχετίζεται με::Κουνουπίδι προϊόν| ]] |
Αναθεώρηση της 07:46, 11 Οκτωβρίου 2013
Το κουνουπίδι επειδή είναι φυτό ψυχρής εποχής, μπορεί να συντηρηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σε θαλάμους με θερμοκρασία συντήρησης 0oC και σχετική υγρασία 95-98% διατηρούνται για περίπου 3 - 4 εβδομάδες. Αν πρόκειται να καταναλωθεί άμεσα, μετά τη συγκομιδή του, τοποθετείται στο ψυγείο. Ο καλύτερος τρόπος για τη συντήρησή του στο ψυγείο είναι σε πλαστική σάκουλα για τρόφιμα. Ακόμα καλύτερα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σακούλες για τρόφιμα που έχουν τη δυνατότητα αφαίρεσης του αέρα και συντηρούνται με αυτόν τον τρόπο στο ψυγείο 7 - 10 ημέρες. Στην κατάψυξη, μπορεί να συντηρηθεί για 8 - 12 μήνες, σε θερμοκρασία κάτω από τους - 18oC. Πριν τοποθετηθεί στην κατάψυξη πλένεται, αφού η ανθοκεφαλή του κοπεί σε μικρές τούφες. Αν βέβαια συντηρηθεί στην κατάψυξη για μεγάλο διάστημα, είναι πολύ πιθανό να χάσει το χρώμα του. Για να μην αποχρωματισθεί, πριν από την τοποθέτησή του στην κατάψυξη, ζεματίζεται για 1 - 3 λεπτά σε βραστό νερό. Στη συνέχεια ξεπλένεται με κρύο νερό για να κρυώσει, τοποθετείται σε απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσει και τέλος μπάινει στην κατάψυξη.