Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Συντήρηση ντομάτας"
Από GAIApedia
(Καμία διαφορά)
|
Αναθεώρηση της 10:24, 21 Οκτωβρίου 2013
Κατά κανόνα, οι ντομάτες μετά τη συγκομιδή, διαλογή και πακετάρισμα μεταφέρονται στις αγορές για άμεση κατανάλωση. Στην περίπτωση που θα πρέπει να αποθηκευτούν για μερικές ημέρες, συνιστώνται θερμοκρασίες 10 - 13oC (όχι πιο χαμηλές για ώριμες ντομάτες) και 15 - 17oC για πιο άγουρες, ώστε να προωθηθεί και η ωρίμανσή τους κατά την αποθήκευση. Η άριστη σχετική υγρασία αποθήκευσης είναι 85 - 90%.