Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Εδαφικές συνθήκες πιπεριάς"
Γραμμή 1: | Γραμμή 1: | ||
− | Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5-6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση. | + | Η [[Πιπεριά φυτό|πιπεριά]] ευδοκιμεί σε [[Αμμώδη εδάφη|αμμώδη]] και [[Πηλώδη εδάφη|πηλώδη εδάφη]], πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα [[Αργιλώδη εδάφη|αργιλώδη εδάφη]] είναι ακατάλληλα για την [[Καλλιέργεια πιπεριάς|καλλιέργειά]] της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων [[Πιπεριά προϊόν|καρπών]] είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση. |
[[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] | [[πόσο αφορά σε γεωργό::30| ]] |
Αναθεώρηση της 11:05, 18 Νοεμβρίου 2013
Η πιπεριά ευδοκιμεί σε αμμώδη και πηλώδη εδάφη, πλούσια σε οργανική ουσία. Άριστη τιμή pH ανάπτυξης είναι από 5,5 - 6,8, ενώ τα αργιλώδη εδάφη είναι ακατάλληλα για την καλλιέργειά της. Σε εδάφη με χαμηλή γονιμότητα, η ποιότητα των παραγόμενων καρπών είναι υποβαθμισμένη, ιδιαίτερα όσον αφορά το χρώμα. Η ανάπτυξη του φυτού είναι φτωχή σε αλατούχα εδάφη, καθώς και σε εκείνα με ανεπαρκή στράγγιση.