Διαφορά μεταξύ των αναθεωρήσεων του "Ποικιλία επιτραπέζιων σταφυλιών Ribier"

Από GAIApedia
Μετάβαση σε: πλοήγηση, αναζήτηση
 
 
Γραμμή 3: Γραμμή 3:
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Γενικά{{{top_heading|==}}}  
  
Ποικιλία έγχρωμη, γαλλικής προέλευσης, γνωστή και ως ''Alfonce iavallee''. Συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
+
[[Ποικιλίες αμπέλου |Ποικιλία]] έγχρωμη, γαλλικής προέλευσης, γνωστή και ως ''Alfonce iavallee''. Συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Αμπελογραφικά{{{top_heading|==}}}  
  
Φύλλο μεγάλο, πεντάκολπο, σφηνοειδές, με έλασμα κυματώδες. Κάτω επιφάνεια ελάσματος καλυμμένη με χνοασμό. Μισχικός κόλπος σχήματος V κλειστού. [{{#show: Ιστοσελίδα Wikipedia/Σταφύλι| ?has link}} Σταφύλι] μεγάλο, κωνικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα πολύ μεγάλη, σφαιρική έως ελλειπτική, με φλοιό μέτριου πάχους, χρώματος κυανομελανού, καλυμμένος με άφθονη άχνη. Η σάρκα είναι ανθεκτική, μέτρια γλυκιά και ουδέτερης γεύσης.
+
[[Ανατομία-μορφολογία ρίζας, βλαστού και φύλλων αμπέλου |Φύλλο]] μεγάλο, πεντάκολπο, σφηνοειδές, με έλασμα κυματώδες. Κάτω επιφάνεια ελάσματος καλυμμένη με χνοασμό. Μισχικός κόλπος σχήματος V κλειστού. [[Σταφύλι]] μεγάλο, κωνικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα πολύ μεγάλη, σφαιρική έως ελλειπτική, με φλοιό μέτριου πάχους, χρώματος κυανομελανού, καλυμμένος με άφθονη άχνη. Η σάρκα είναι ανθεκτική, μέτρια γλυκιά και ουδέτερης γεύσης.
  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
 
{{{top_heading|==}}}Ιδιότητες{{{top_heading|==}}}  
  
Ποικιλία ζωηρή, παραγωγική, μέσης πρωιμότητας. Μορφώνεται σε γραμμικό σχήμα και δέχεται [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] βραχύ. Ευδοκιμεί σε θερμές περιοχές με πλούσιο, γόνιμο [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |έδαφος]]. Ευαίσθητη στις προσβολές του [[Ωΐδιο αμπέλου |ωιδίου]]. Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες τα σταφύλια της ποικιλίας είναι πολύ καλής ποιότητας, επιδεκτικά στη συντήρηση με ψύξη και τη μεταφορά.
+
Ποικιλία [[αμπέλι |αμπέλου]] ζωηρή, παραγωγική, μέσης πρωιμότητας. Μορφώνεται σε γραμμικό σχήμα και δέχεται [[Κλάδεμα αμπελιού |κλάδεμα]] βραχύ. Ευδοκιμεί σε θερμές περιοχές με πλούσιο, γόνιμο [[Έδαφικές απαιτήσεις αμπελιού |έδαφος]]. Ευαίσθητη στις προσβολές του [[Ωΐδιο αμπέλου |ωιδίου]]. Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες τα σταφύλια της ποικιλίας είναι πολύ καλής ποιότητας, επιδεκτικά στη συντήρηση με ψύξη και τη μεταφορά.
  
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αργιλοασβεστώδη εδάφη| ]]
 
[[ευδοκιμεί σε τύπο εδάφους::Αργιλοασβεστώδη εδάφη| ]]

Τελευταία αναθεώρηση της 11:00, 18 Δεκεμβρίου 2013

Ribier

Γενικά

Ποικιλία έγχρωμη, γαλλικής προέλευσης, γνωστή και ως Alfonce iavallee. Συνιστώμενη για τις περιοχές των Νομών Καβάλας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.

Αμπελογραφικά

Φύλλο μεγάλο, πεντάκολπο, σφηνοειδές, με έλασμα κυματώδες. Κάτω επιφάνεια ελάσματος καλυμμένη με χνοασμό. Μισχικός κόλπος σχήματος V κλειστού. Σταφύλι μεγάλο, κωνικό, σχεδόν πυκνόρραγο. Ράγα πολύ μεγάλη, σφαιρική έως ελλειπτική, με φλοιό μέτριου πάχους, χρώματος κυανομελανού, καλυμμένος με άφθονη άχνη. Η σάρκα είναι ανθεκτική, μέτρια γλυκιά και ουδέτερης γεύσης.

Ιδιότητες

Ποικιλία αμπέλου ζωηρή, παραγωγική, μέσης πρωιμότητας. Μορφώνεται σε γραμμικό σχήμα και δέχεται κλάδεμα βραχύ. Ευδοκιμεί σε θερμές περιοχές με πλούσιο, γόνιμο έδαφος. Ευαίσθητη στις προσβολές του ωιδίου. Κάτω από ευνοϊκές συνθήκες τα σταφύλια της ποικιλίας είναι πολύ καλής ποιότητας, επιδεκτικά στη συντήρηση με ψύξη και τη μεταφορά.